Banner 980x90

Lūznavas muižā diskutēs par kultūras ietekmi uz pārmaiņu veicināšanu Latvijā un Lietuvā

Rīga, 18.apr., LETA. Lai veicinātu arī turpmāku Latvijas un Lietuvas kultūras procesu sadarbību un rosinātu diskusijas par kultūras procesiem, 28.aprīlī Lūznavas muižā notiks Lietuvas un Latvijas pārstāvju - mākslas nozaru studentu, pašvaldības darbinieku, mākslinieku un citu interesentu - diskusija "Kultūras ietekme uz demokrātisko pārmaiņu veicināšanu LV-LT", aģentūru LETA informēja muižas kultūras projektu vadītāja Inga Žirgule.

Diskusijas mērķis ir rosināt sarunas par vienu no Eiropas kopīgajām pamatvērtībām - kultūru. Diskusijas laikā tiks risinātas sarunas par iniciatīvām un sadarbības iespējām kultūras un mākslas jomās starp Latviju un Lietuvu, kā arī tās laikā varēs iegūt padziļinātu informāciju par Eiropas Savienības finansējuma iespējām starptautiskai sadarbībai tuvāko izsludināto projektu konkursu kontekstā.

Dienas aktivitāšu turpinājumā diskusijas dalībniekiem būs iespēja satikt lietuviešu mākslinieku Broņus Rutkausku, kurš padalīsies ar savu pieredzi un radošo darbību mākslas jomā. Pasākuma noslēgumā diskusijas dalībnieki aicināti piedalīties mākslinieka gleznu un fresku izstādes notikumā, kas ir viens no abu valstu sadarbības piemēriem arī Lūznavas muižā.

Pasākuma sākums paredzēts plkst.11.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)