Banner 980x90

Lūznavas muižā nedēļas nogalē uzstāsies ASV čellists Ians Maksins un grupa "Riga Baroque Ensemble"

Rīga, 8.marts, LETA. Lūznavas muižā 10.martā un 11.martā notiks ASV Čellista Iana Maksina un grupas "Riga Baroque Ensamble" koncerti, aģentūru LETA informēja Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Drele.

Krievijā dzimušais, bet ASV dzīvojošais čellists Maksins savu koncertprogrammu "Zaria" izpildīs 10.martā plkst.15. Mākslinieka pirmais solo albums "Solo Flight" tika laists klajā 2010.gadā. Kā viesmākslinieks Maksins uzstājies un veicis ierakstus kopā ar tādiem māksliniekiem kā Andrea Bočelli, P. Diddy, Snoop Dogg, Gloriju Estefanu un Beriju Gibbu, tāpat Maksins iesildījis arī Stinga un viņa ģitārista Dominika Millera koncertus.

"Maksins sadarbojies ar citiem māksliniekiem, kuri darbojas plašā mūzikas žanru spektrā - džezā, blūzā, flamenko, rokā, R&B un pasaules mūzikā, jaucot stilus un izceļot čellu kā kopsaucēju," čellista karjeru aprakstīja Drele.

Koncertā "Zaria" Maksins muzicēs kopā ar ģitāristu Jāni Ruņģi, izpildot Johana Sebastiana Baha, Džordža Geršvina, Borisa Grebeņščikova un citu komponistu skaņdarbus. Tāpat koncertprogrammā iekļauti Maksina komponētās kompozīcijas un īpaši pasākumam gatavota latviešu dziesma.

Savukārt grupa "Riga Baroque Ensemble" muižā uzstāsies 11.martā plkst.15. Koncertā "Klusās nedēļas mūzika no Antverpenes katedrāles" izskanēs flāmu komponistu Jozefa Hektora Fioko (1703-1741) un Vilema de Feša (1687-1761) skaņdarbi. Jaundibinātajā grupā "Riga Baroque Ensemble" muzicē baroka soprāns Aija Veismane-Garkeviča, baroka vijolniece Anna Naudžūne, Rēzeknes Baroka dienu dibinātāja un baroka čelliste Ilze Grudule, baroka čelliste Danuta Ločmele, teorbists Mārtiņš Garkevičs un klavesīniste Veronika Rinkule.

Koncertu norisi atbalsta Rēzeknes novads un Lūznavas muiža, Valsts kultūrkapitāla fonds, Beļģijas vēstniecība Stokholmā, Beļģijas Goda konsulāts Rīgā un ASV vēstniecība Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)