Banner 980x90

Lūznavas muižā uzstāsies saksofonu kvartets "n[ex]t move"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Sestdien, 21.novembrī, plkst.15 Rēzeknes novada Lūznavas muižā ar sirsnīgu un aizraujošu koncertu uzstāsies dāmu saksofonu kvartets "n[ex]t move", aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldībā.

Koncertprogrammā iekļautas "n[ex]t move" vadītājas Ingas Meijeres oriģinālkompozīcijas un aranžējumi. Viena no atzītākajām kompozīcijām ir mūzika izrādei "Alise Brīnumzemē", kas radīta sadarbībā ar "Latvijas koncertiem" un ēnu teātra aktieriem. Programmā iekļautie latviešu tautasdziesmu aranžējumi ir neatņemama "n[ex]t move" koncertprogrammu sastāvdaļa. Meijere tos veidojusi "džezīgā" stilā, un tie ir guvuši atzinīgu vērtējumu arī ārpus Latvijas robežām.

"n[ex]t move" muzikālai paspilgtināšanai priekšnesumā tiek izmantoti dažādi horeogrāfijas elementi. Programmas otrai daļai aranžētie džeza, populārās un kino mūzikas skaņdarbi sadarbībā ar horeogrāfiem Albertu Kivlenieku un Jāni Purviņu papildināti ar horeogrāfiju.

Eiropā visbiežākā sadarbība saksofonu kvartetam "n[ex]t move" ir bijusi ar Latvijas vēstniecībām dažādās valstīs, Zviedrijas koncertaģentūrām, uzstājoties Zviedrijas skolās, kultūras namos un "Urkult" festivālā, sadarbojies ar zviedru dziedātāju Beatrisi Aurori. "n[ex]t move" ar panākumiem piedalījies Skandināvijas Saksofonu festivālā Drammenā, Norvēģijā. Ārpus Eiropas saksofonu kvartets "n[ex]t move" vairākkārt devies koncertbraucienos uz dažādām Indijas pilsētām, uzstājies arī Taizemē. Šobrīd visas "n[ex]t move" dalībnieces ir arī Zemessardzes orķestra mūziķes.

Saksofonu kvarteta "n[ex]t move" dalībnieces ir: Inga Meijere - soprāna/alta saksofons, Baiba Tauriņa - alta saksofons, Katrīna Kivleniece - tenora saksofons un Anete Levica - baritona saksofons.

Dāmu saksofonu kvarteta "n[ex]t move" uzstāšanos organizē Lūznavas muiža sadarbībā ar Lūznavas pagasta pārvaldi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)