Banner 980x90

Maltā dzērājšoferis, bēgot no policijas, sabojā likumsargu automašīnu

Daugavpils, 10.jūl., LETA. Rēzeknes novadā, Maltā kāds 1977.gadā dzimis automašīnas "VW" vadītājs būdams pamatīgā alkohola reibumā un bēgdams no policijas, sabojājis likumsargu automašīnu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Negadījums noticis sestdien, 8.jūlijā. Rēzeknes ceļu policisti saņēma informāciju par aizdomīgu automašīnu "VW", kuras vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. Turpinot patrulēšanu, likumsargi pamanīja minēto transportlīdzekli un nolēma to apturēt, lai veiktu ierasto pārbaudi.

Ieslēdzot zilās bākugunis un skaņas signālu, policisti sekoja iespējamam pārkāpējam, ka arī vairākkārt pa skaļruni lika automašīnai apstāties, taču automašīnas vadītājs nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli, un palielinot kustības ātrumu, sāka bēgšanu, apdraudot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

Bēgšanas laikā "VW" vadītājs neizvēlējās drošu kustības ātrumu, ka rezultātā Raiņa un Andrupenes ielu krustojumā iebrauca dzīvojamās mājas žogā, to bojājot. Piebraucot pie notikuma vietas, likumsargi mēģināja vadītāju apturēt, taču viņš nolēma turpināt kustību un atpakaļgaitā iebrauca stāvošajā policijas automašīnā, to bojājot. Pēc sadursmes, vadītājs turpināja bēgt, nobrauca no ceļa braucamās daļas, un pēkšņi sāka braukt pa ietvi, apdraudot arī gājējus.

Nobraucot no ietves, automašīna "VW" noslāpa un vairs nevarēja turpināt kustību, savukārt vadītājs un viņa pasažieris tika aizturēti.

Pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka pie spēkrata stūres "VW" vadītājs bija sēdies būdams 3,57 promiļu alkohola reibumā. Saistībā ar visiem minētajiem likumpārkāpumiem sastādīti vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli.

Par nepakļaušanos vairākkārtējām policijas darbinieku prasībām apturēt transportlīdzekli transportlīdzekļa vadītāja dokumentu pārbaudei un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, vadītājam draud administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)