Banner 980x90

Maltā notiks "Latvijas robotikas čempionāts RTA 2018"

Daugavpils, 19.marts, LETA. 22.aprīlī no plkst.10 līdz 17 Rēzeknes novadā, Maltas daudzfunkcionālajā zālē notiks "Latvijas robotikas čempionāts RTA 2018", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sacensību dalībnieki startēs disciplīnās: "Mini Sumo", "Folkrace", "Līnijsekošana", "iRobot sumo", "LEGO Sumo", "LEGO Folkrace", "LEGO līnijsekošana", "Freestyle" un "Drone racing".

Pasākuma mērķis ir veicināt jauniešu interesi par inženierzinātnēm un attīstīt robotiku Latgales reģionā.

RTA profesionālā bakalaura studiju programmas "Mehatronika" absolvents Kārlis Pīgožnis stāsta, ka robotikas čempionāta idejas pirmsākumi meklējami jau tad, kad RTA vēl tikai sāka veidot sacensību robotus.

"Robotikas sacensības kļūst arvien populārākas, jo notiek strauja tehnoloģiju attīstība un sacensību process kļūst arvien interesantāks. Dalība sacensībās ir ļoti noderīga turpmākai izaugsmei, jo tas ir interesants un aizraujošs veids, kā attīstīt zināšanas gan robotu būvēšanā, gan arī programmēšanā," saka Pīgožnis.

RTA Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka uzsver, ka RTA studējošie robotikas sacensību pieredzi ir guvuši, piedaloties dažāda veida un līmeņa sacensībās gan Latvijā, gan arī Igaunijā un Lietuvā.

Sacensībās piedalīties aicināti studenti, skolēni, amatieri, kā arī ikviens interesents. Pasākumu organizē RTA Inženieru fakultāte sadarbībā ar Rēzeknes novada domi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)