Banner 980x90

Matīsa prioritāte joprojām būs ceļu sakārtošana

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) arī jaunajā valdībā par prioritāti izvirzījis autoceļu sakārtošanu, bet kā otrā prioritāte būs pasažieru pārvadājumu uzlabošana.

Kā pēc valdības apstiprināšanas aģentūrai LETA norādīja ministrs, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, būtiska ir tranzīta kravu diversifikācija.

Runājot par "Pasažieru vilciena" iespējām iegādāties jaunus vilcienus, Matīss skaidroja, ka tas ir jādara pakāpeniski, jo iepirkt visus vilcienus uzreiz liedz uzņēmuma finansiālā situācija, un ir jāsaprot, ka valsts nevar iepirkt vilcienus uzņēmumam.

Vērtējot iepriekšējā valdībā paveikto, Matīss skaidroja, ka daudz izdarīts ceļu sakārtošanas jomā, kuru viņš arī iepriekš bija izvirzījis par prioritāti. Piemēram, šogad veikti remontdarbi uz autoceļiem 1000 kilometru garumā, un ceļu infrastruktūra attīstoties visā valstī kopumā. Tāpat viņš pozitīvi vērtēja nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" darbību, kura patlaban strādājot bez zaudējumiem. Liels esot sasniegums divu gadu laikā no milzīgiem zaudējumiem sasniegt pozitīvu rezultātu.

Matīss norādīja, ka viņam ir sarūgtinājums par to, ka nav iegādāti jauni vilcieni un apgūta Eiropas Savienības nauda, kā arī nav parādīts cilvēkiem, kā "nonāksim pie jauniem vilcieniem". "Pasažieru vilciens" tomēr tuvākajā laikā radīšot risinājumu. Tas esot vienīgais darbs, kas, skatoties uz visu kopējo darbu sarakstu, nav paveikts.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Saeima trešdien apstiprināja jauno Laimdotas Straujumas (V) valdību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)