Banner 980x90

Ministru prezidente Straujuma paziņo par atkāpšanos no amata

Laimdota Straujuma/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Laimdota Straujuma/ Foto: Evija Trifanova/ LETA

Ziņai pievienota pēdējā rindkopa

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) paziņo par atkāpšanos no amata.

To Straujuma paziņoja pēc pirmdienas rīā notikušās tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kura tika pieteikta tikai pirmdienas rītā pēc premjerministres iniciatīvas.

Straujuma pirmdien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus" teica Straujuma.

Viņa pateicās gan Vējonim, gan koalīcijai, gan arī ministriem. Veltot pateicību ministriem, viņa uzsvēra, ka viņas valdībā ir bijusi "pleca sajūta". Tāpat viņa izteica pateicību vēlētājiem, kas viņai devuši iespēju strādāt.

Pēc tam, kad tiks apstiprināta jaunā valdība, viņa atgriezīsies Saeimā.

Kā ziņots, pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Iepriekš amatpersonas bija izvairīgas komentāros par iespējamo valdības nomaiņu. "Visām valdībām reiz pienāk beigas, un tad, kad tās pienāks, es jūs visus informēšu," iepriekš sacīja premjerministre.

Arī sestdien notikušais partijas "Vienotība" kongress noslēdzās mierīgā gaisotnē, lai gan iepriekš tika izteikts, ka Straujuma par atkāpšanos no amata varētu paziņot kongresā.

Taču Straujuma, uzrunājot kongresa dalībniekus, teica, ka valdības sekmīgam darbam ļoti svarīgs ir partijas valdes un frakcijas atbalsts. Premjerministre arī sacīja, ka daļa klausītāju no viņas sagaida kādus skaļus paziņojumus, un piebilda, ka viņai ir šāds paziņojums: "Man svarīga šī valsts, man tā ir svarīga daudz vairāk par amatiem, par neskaidrām draudzībām un par attiecību kārtošanu."

Straujuma valdības vadītājas amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Viņa bija pirmā sieviete, kas Latvijā ieņēma šo amatu. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

Līdzšinējai koalīcijai kopumā ir 61 deputāta atbalsts - "Vienotības" 23, Zaļo un zemnieku savienības 21 un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK 17 parlamentārieši. Savukārt opozīcijas rindās pašlaik ir 38 deputāti, kuriem ir tiesības balsot Saeimas sēdē, - 24 "Saskaņas", septiņi Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un septiņi partijas "No sirds Latvijai" parlamentārieši. No LRA Saeimā ievēlēti astoņi deputāti, taču parlamentārietim Dainim Liepiņam ir liegtas tiesības piedalīties Saeimas sēdēs, jo parlaments ļāvis turpināt viņa lietas iztiesāšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)