Banner 980x90

Monoizrādes "Sasuku mākslinieks" pirmizrāde "Jorikā"

20.janvārī plkst.17.00 teātris-studija "Joriks" aicina visus krievu klasiskās literatūras cienītājus uz monoizrādes "Sasuku mākslinieks" pirmizrādi pēc Nikolaja Ļeskova darba ar tādu pašu nosaukumu motīviem Larisas Ščukinas režijā, pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

N.Ļeskovs ir tādu krievu literatūras pērļu kā "Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta", "Apburtais ceļinieks", "Kreilis" un daudzu citu autors. Savos darbos autors centās nodot to netveramo, ko sauc par "tautas dvēseli". Viņa varoņu galvenā iezīme ir pašupurēšanās, bet viņi ziedojas nevis idejisku apsvērumu dēļ, bet gan neapzināti, jo viņus pievelk patiesība, upuris.

Stāsts "Sasuku mākslinieks jeb Stāsts pie kapa" ir dziļš literārs darbs, kuram ir spilgta un oriģināla valoda, pateicoties literārās un tautas valodas sapludināšanai. Jēdzienu "artistisms" autors ir apvienojis ne tikai ar cilvēka dabisko apdāvinātību, bet arī ar viņa dvēseles atmošanos, rakstura stingrību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)