Banner 980x90

Muzeju naktī Rēzeknes Zaļajā sinagogā notiks lekcija un dokumentālās filmas seanss

Daugavpils, 12.maijs, LETA. Muzeju naktī, 20.maijā, Rēzeknes Zaļajā sinagoga un ebreju vēstures ekspozīcija apmeklētājiem būs atvērta no plkst.11 dienā līdz plkst.1 naktī, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Muzeju nakts aktivitātes plkst.19.30 sinagogas Lūgšanu zālē ievadīs Guntara Skudras lekcija "Septiņu sveču simboli ebreju menorā un Latgales svečturī". Pasākuma gaitā paredzēti videodemonstrējumi un svečturu iedegšana.

Lekcijai sekos dokumentālās filmas "Degošais" (2016., režisors Jānis Putniņš) seanss. Filmas pamatā ir skaudrs stāsts par Rīgas ebreju jaunieša mēģinājumu sadedzināties, protestējot pret padomju invāziju Čehoslovākijā 1968.gadā.

Plkst.21 pie sinagogas sāksies ebreju tradicionālā ēdiena - cimes - gatavošana un degustācija, bet sinagogas telpās noritēs interaktīvs konkurss "Vai pazīsti ebreju svētku simbolus?".

No plkst.22 kafejnīcas "Argo" āra terasē muzicēs klezmermūzikas ansamblis, bet kafejnīcā visu vakaru būs pieejams Muzeju nakts īpašais ēdienu un deserta piedāvājums.

Apmeklētājiem grupās plkst.21, 22, 23 un 24 tiks piedāvātas tematiskas ekskursijas ar gidu "Ebreju sakrālo tradīciju liecības Zaļajā sinagogā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)