Banner 980x90

No kazaku nometnes ar cerībām

Saspīlējums Ukrainā nav negaidīts notikums. Šādu nācijas protesta noskaņojumu ir sarūpējis pats valsts prezidents Viktors Janukovičs un visi viņa tuvākie domubiedri, kam tagad nākas atbildēt par klaji cinisko izturēšanos pret ievērojamu savas valsts pilsoņu daļu nepilnu četru gadu garumā.

Kāda būs šī atbilde, nav zināms.

To nezina arī opozīcijas līderi, kas arī šo pirmdien dodas uz sarunām pie prezidenta. Taču, šķiet, viņi ir labi ielāgojuši vismaz trīs lietas. To, ka šoreiz viss norisinās ārkārtīgi nopietni un tas kļuva skaidrs jau tad, kad valsts vara izšķīrās par brutāla spēka lietošanu. Ar skaidru nolūku - iebiedēt. Ko tā panāca, labi redzam - Kijevas centrā izauga ukraiņu kazaku nometne, kas nocietinās aizvien vairāk.

Otrā mācība, ko opozīcijas vadītāji ir ielāgojuši - sarunās ar prezidentu tie konsekventi turas pie pamatprasības un tā ir ārkārtas vēlēšanu sarīkošana. Iespējams, ir saprasts, ka ar esošo valsts galvu godīgas sarunas ar abpusēji pieņemamiem kompromisiem nav iespējamas. Turklāt nokļūšanu Janukoviča izliktā slazdā vairs nepieļauj kareivīgi noskaņotie cilvēki Kijevas centrā.

Un trešā mācība, par ko, visticamāk, daudz domājuši opozīcijas līderi - revolucionārais un kaujinieciskais Maidans kļuvis par nepieciešamu palīgu opozīcijai - kad pret miermīlīgiem demonstarntiem tiek lietots spēks un vardarbība, uz spēku iespējams atbildēt vienīgi ar spēku.

Tieši patiecoties spēkam šobrīd iestājusies zināma līdzsvara situācija, kas daudziem šeit Kijevā ļauj skatīties uz nākotni ar cerībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)