Banner 980x90

Nokrišņu daudzums Rēzeknē jau pārsniedzis mēneša normu

Rīga, 24.aug., LETA. Nepilnas diennakts laikā lietus daudzums Rēzeknes novērojumu stacijā pārsniedzis visa mēneša normu - 70 milimetru jeb 70 litru kvadrātmetrā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lietavas beigsies tikai ceturtdienas vakarā, līdz ar to kopējais nokrišņu daudzums var pārsniegt pat 100 milimetru.

Ļoti stiprs lietus turpinās arī citviet Latgalē, kā arī Sēlijā un Vidzemes austrumos. Kopš trešdienas nokrišņu daudzums plašā teritorijā pārsniedzis 30-40 milimetru.

Vairākās upēs strauji ceļas ūdens līmenis. Iespējami plūdi un neizbraucami ceļi.

Pamatīgas lietavas Austrumlatviju skāra arī 19.-21.augustā, lielākais nokrišņu daudzums novērojumu stacijās bija 54 milimetri Gulbenē un Skrīveros, kā arī 73 milimetri Alūksnē.

Kā ziņots, ceturtdien Latgalē, kā arī Vidzemes un Sēlijas austrumu daļā turpināsies lietavas, visvairāk līs Latvijas galējos austrumu novados, brīdina sinoptiķi.

Latvijas rietumu un centrālajos novados nav gaidāmi nokrišņi, mākoņu kļūs mazāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)