Banner 980x90

Norisināsies sestais Latgales ērģeļu dienu festivāls

No 17.jūlija līdz 2.augustam vairākās Latgales katoļu baznīcās, kurās līdz mūsdienām ir saglabājušās īstas stabuļu ērģeles, norisināsies VI Latgales ērģeļu dienu festivāls, aģentūru LETA informēja festivāla pārstāve Guna Igavena.

Šogad festivālā uzstāsies ērģelnieki Edīte Alpe, Diāna Jaunzeme, Ilona Birģele, Iveta Pelše, Jānis Pelše, Larisa Carjkova, Guna Kise, Baiba Betlere, Daugavpils Mūzikas vidusskolas un J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas audzēkņi, kā arī solisti - klavesīniste Ieva Saliete, leģendārais estrādes dziedātājs Žoržs Siksna, operdziedātāja Ilona Bagele un tautā iemīļotais mūziķis Andris Baltacis. Festivāla goda viesis un viesu koncerta ērģelnieks būs Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, ilggadējs ērģeļu mūzikas pedagogs, ērģeļu restaurators, ērģeļbūves eksperts un pasaulslavenais koncertērģelnieks Tālivaldis Deksnis.

Vairākos koncertos ar video projekcijas palīdzību varēs vērot ērģelnieku spēli tuvplānā. Turpinot tradīciju, pēc koncertiem klausītājiem būs iespēja vērot instrumentu demonstrējumus, uzdot jautājumus ērģelniekiem un izmēģināt savus spēkus, iejūtoties ērģelnieka vietā.

Festivāla mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un latviešu ērģeļmākslu, atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi, kā arī vēlreiz apliecināt to, ka Latgale un Latvija var lepoties ar spožu ērģelnieku saimi.

Latgales ērģeļu dienas ir labdarības pasākums - ieeja visos koncertos ir par ziedojumiem. Šī gada festivālā savāktie ziedojumi tiks nodoti Nautrēnu Romas katoļu baznīcas ērģeļu restaurācijai. Šīs ērģeles ir iegādātas 1939.gadā un ir valsts nozīmes mākslas piemineklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)