Banner 980x90

Noslēgušies būvdarbi uz autoceļa A12 posmā Viļāni-Rēzekne

Ilustratīvs foto/ Foto: Rezekne24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Rezekne24.lv

Noslēgušies būvdarbi uz autoceļa A12 (Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova)) posmā no Viļāniem līdz Rēzeknei, aģentūru LETA informē ceļu būves uzņēmums SIA "Ceļi un tilti".

Kopumā 180 dienu laikā tika pilnībā nomainīta ceļa konstrukcija. Kopējās rekonstrukcijas izmaksas pārsniedz 10 miljonus eiro.

Kā norāda uzņēmuma projektu vadītājs Ivo Keišs, šis ceļa posms ir būtisks gan vietējam reģionam, gan valstij kopumā. Šis autoceļš ir ar augstu satiksmes intensitāti un lielu kravas automašīnu īpatsvaru, tas savieno Latviju ar Krieviju.

Projekta laikā tika izbūvētas divas jaunas asfaltbetona kārtas. Lai to paveiktu, "Ceļi un tilti" izmantoja jaunākās ceļu būves tehnoloģijas. Izmantojot reciklēšanas metodi, tika nodrošināta iepriekšējā ceļa seguma pārstrāde un izmantošana jaunas konstruktīvās kārtas būvniecībai.

Pagājušajā gadā visā Latvijas teritorijā, izmantojot dubultā melnā seguma uzklāšanas tehnoloģiju, uzlaboti teju 200 kilometri vietējo autoceļu, un vairāk nekā puse - 110 kilometri - ir tieši Latgalē, atzīmē Keišs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ceļi un tilti" 2014.gadā apgrozīja 13,13 miljonus eiro, kas ir par 3% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 13,55 miljoni eiro. 2014.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 100 643 eiro apmērā, bet 2013.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 2829 eiro.

SIA "Ceļi un tilti" dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 438 750 eiro. "Ceļi un tilti" lielākais akcionārs (76,7%) ir Rēzeknē bāzētā "A.C.B." grupa.

Uzņēmuma "Ceļi un tilti" pamatdarbība ir autoceļu, ielu, laukumu, tiltu un citu transportbūvju būvniecība, rekonstrukcija, remonts, teritoriju labiekārtošana un būvmateriālu ražošana. "Ceļi un tilti" ir viens no lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem Latgales reģionā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)