Banner 980x90

papildināta - Profesore Mietule apstiprināta Rēzeknes Tehnoloģijas akadēmijas rektora amatā

(Pievienota 4.-5.rindkopa.)

Rīga, 29.janv., LETA. Otrdien Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Satversmes sapulce atbalstījusi profesores Ivetas Mietules ievēlēšanu augstskolas rektora amatā, aģentūru LETA informēja RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lolita Kivleniece-Kuzņecova.

Satversmes sapulcē piedalījušies 53 locekļi. Par Mietuli aizklātā balsojumā nobalsojis 41 augstskolas darbinieks un students, bet 12 bijuši pret viņas kandidatūru.

Mietules kandidatūra vēl ir jāapstiprina Ministru kabinetam.

Mietule 1996.gadā absolvējusi Rēzeknes Augstskolu, iegūstot ekonomikas bakalaura grādu un profesionālo kvalifikāciju finanšu vadībā, studējusi arī Latvijas Universitātē, kur iegūts maģistra grāds ekonomikā. 2009.gadā viņa aizstāvējusi promocijas darbu un ieguvusi ekonomikas doktora zinātnisko grādu.

1996.gadā Mietule sākusi darba gaitas Rēzeknes Augstskolā. Kopš 2012.gada viņa ir RTA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne, aktīvi piedalījusies starptautiskos projektos kopīgu studiju programmu izstrādē ar ārvalstu augstskolām.

Jau vēstīts, ka Mietule bijusi vienīgā amata kandidāte. Viņas iesniegtajā RTA vadības un attīstības koncepcijā teikts, ka Mietule vēlas veidot augstskolu par piederīgu Eiropas augstākās izglītības un zinātnes telpai. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, amata kandidāte plāno veicināt studiju programmu starptautisko atpazīstamību, nodrošinot ārzemju studentu un akadēmiskā personāla piesaisti. Tāpat programmām jābūt atbilstošām Latvijas un starptautiskā darba tirgus prasībām, bet visos studiju virzienos jānodrošina mūžizglītības aktivitātes, uzskata Mietule. Koncepcijā arī iekļauts uzdevums izveidot e-studijas un citi darbi.

Izvirzīto mērķu sasniegšanai nepieciešama mūsdienīga RTA infrastruktūras kompleksa izveide, finanšu resursu piesaiste moderna aprīkojuma iegādei, secinājusi vienīgā amata kandidāte. Tāpat, lai mērķus sasniegtu, paredzētas aktivitātes arī sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru jomā.

RTA rektoru amatā apstiprina Satversmes sapulce. Tajā darbojas 60 RTA pārstāvji - 39 akadēmiskā personāla, deviņi vispārējā personāla, kā arī 12 studējošo pārstāvji.

RTA līdzšinējais rektors Edmunds Teirumnieks (VL-TB/LNNK) amatu atstājis, jo ievēlēts 13.Saeimā no Latgales vēlēšanu apgabala. Viņš darbosies parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Pieprasījumu komisijā.

Jauna rektora izvēlei iestāde izsludināja konkursu, kurā varēja pieteikties Latvijas pilsoņi ar doktora zinātnisko grādu un pieredzi vadošā amatā, kā arī ar vismaz piecu gadu akadēmisko darba pieredzi augstākās izglītības iestādē pēdējos desmit gados. Tāpat persona nedrīkst būt sodīta par noziedzīgu nodarījumu vai disciplinārpārkāpumu un nodarījumu, kas nav savienojams ar personas godu, cieņu un sabiedrības morāli.

Kopā ar citiem prasības apliecinošiem dokumentiem pretendentiem augstskolā bija jāiesniedz arī akadēmijas vadības un attīstības koncepcija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)