Banner 980x90

papildināta - Ugunsgrēkā Rēzeknē gājis bojā cilvēks

(Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un visa ziņa.)

Rīga, 28.dec., LETA. Trešdien ugunsgrēkā Rēzeknē gājis bojā cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.16.49 tika saņemts izsaukums uz Koku ielu Rēzeknē. Ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēka deg ar atklātu liesmu 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Plkst.20.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunjelgavas novada Sērenes pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja, kas sabūvēta kopā ar saimniecības ēku un pirti.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 900 kvadrātmetri.

Kopumā Latvijā dzēsti desmit ugunsgrēki, no kuriem viens reģistrēts Rīgā, pieci - citās pilsētās, bet vēl četri - novados.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 26 glābšanas darbus, bet trīs izsaukums izrādījušies maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sadzīves mantas, vieglā automašīna, divas garāžas un sodrēji divu ēku dūmvados. Līdztekus glābēju palīdzība vairākkārt bija nepieciešama pēc ceļu satiksmes negadījumiem, lai no avarējušām automašīnām atbrīvotu cietušus cilvēkus un sakārtotu ceļa braucamās daļas pēc negadījumiem.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 8657 ugunsgrēki, tostarp 2253 kūlas degšanas gadījumi. No 1.janvāra līdz šodienai ugunsgrēkos cietuši 374, bet gājuši bojā 82 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)