Banner 980x90

Par 1,9 miljoniem eiro rekonstruēs Ziemeļu rajona parku Rēzeknē

Rīga, 19.aug., LETA. Rēzeknes pašvaldība parakstījusi 1 910 476 eiro vērto līgumu ar SIA "Ceļi un tilti", kas paredz Ziemeļu rajona parka rekonstrukciju, noskaidroja aģentūra LETA.

Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka uzņēmuma piedāvājums izvēlēts divu pretendentu konkurencē. Darbus būvnieks apņēmies veikt par 1 578 906 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Rēzeknes domē skaidroja, ka parka platība ir 32 689 kvadrātmetri, un tā zaļajai teritorijai pēc rekonstrukcijas jākļūst par ērtu un mūsdienīgu atpūtas un aktīvas laika pavadīšanas vietu ne tikai Ziemeļu rajona iedzīvotājiem, bet arī visiem pārējiem rēzekniešiem. Viens no parka rekonstrukcijas mērķiem ir vēl plašāka tūristu piesaiste Rēzeknei, tāpēc tiks izstrādāti speciāli industriālajam un memoriālajam mantojumam veltīti maršruti.

Pēc rekonstrukcijas parku nosacīti varēs sadalīt trīs zonās. Veselīga dzīvesveida piekritējiem tiks ierīkots basketbola laukums un ielas trenažieru laukums. Parka teritorijā parādīsies velosipēdu statīvi, bet tam apkārt pa perimetru tiks ierīkots universāls celiņš ar īpašu segumu velosipēdistiem, skrējējiem un skrituļslidu cienītājiem.

Bērniem parkā tiks izveidots laukums ar speciālu gumijas segumu šaha, dambretes un klasīšu spēlēm, kā arī labirints no mūžzaļajiem augiem un divi dekoratīvie baseini.

Arī parka memoriālā zona tiks atjaunota un restaurēta - tiks sakārtots pats memoriāls, vecās betona plātnes tiks nomainītas ar bruģi, bet visapkārt tiks izveidotas puķu dobes. Domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) skaidroja, ka jau parka rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādes posmā īpašs uzsvars tika likts uz to, ka parks Ziemeļu rajonā ir memoriāls un tāpēc šeit, pirmkārt, nebūs nekādu atrakciju vai īpašu zonu masu pasākumiem, un, otrkārt, rekonstrukcijas ietvaros netiks veikti nozīmīgi zemes darbi vai jebkāda būvniecība, kam būtu nepieciešams rakt bedres.

Tāpat parkā tiks sakārtoti jau esošie gājēju celiņi un parādīsies jauni - tur, kur iedzīvotāji jau ir ieminuši taciņas. Turklāt jau tehniskā projekta izstrādes posmā tika veikta speciāla iedzīvotāju kustības parka teritorijā analīze, un, pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem, tika secināts, kādas tieši taciņas asfaltēt. Tāpat tiks sakārtots arī laukums pie 5.vidusskolas galvenās ieejas, parādīsies jauni soliņi atpūtai, tiks palielināts mašīnu stāvvietu skaits. Visa parka teritorija būs izgaismota, tiks uzstādīta videonovērošana.

Parka rekonstrukcijas gaitā tiks iestādīti 58 lapu koki, 1418 lapu krūmi, 1732 graudaugi, astoņi skujkoki un 1827 ziemcietes. Savukārt izcirst plānots 46 lapu krūmus un kokus.

Rekontrukcija tiks veikta, īstenojot Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības projektu "Zaļās pilsētvides plānošana un pārvaldība ilgtspējīgai pilsētu attīstībai Latvijas - Krievijas robežpilsētās

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)