Banner 980x90

Par 38 000 eiro atjaunos Kaunatas baznīcas jumtu

Daugavpils, 7.sept., LETA. Īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstītu projektu, Kaunatas katoļu baznīcā plānots atjaunot jumta segumu un paplašināt kultūrvēsturiskā mantojuma pieejamību, aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldībā.

2016.gada aprīlī Kaunatas katoļu baznīcas draudze veica baznīcas ēkas, jumta un bēniņu tehnisko apsekošanu, kuras gaitā tika konstatēti būtiskākie bojājumi jumta seguma un karnīžu zonā. Baznīcas jumta segumus veidots no cinkota skārda materiāla, kura nolietojumu speciālisti novērtējuši par 85%-95%. Atsevišķi skārda jumta seguma elementi ir avārijas stāvoklī.

Projekta "Kaunatas katoļu baznīcas kultūrvēsturiskā mantojuma pieejamības paplašināšana un jumta seguma atjaunošana" gaitā paredzēt atjaunot baznīcas jumtu - demontēt vecā skārda segumu, veikt skārda jumta seguma vienkāršotu atjaunošanu 660 kvadrātmetru platībā, kā arī uzklāt antikondensāta plēvi jumta aizsardzībai no mitruma un ēkas siltumsaglabāšanas efektivitātei.

Projekta gaitā Kaunatas katoļu baznīcā tiks ievietota Latvijas sakrālām celtnēm un tai skaitā Kaunatas pagastam inovatīvā ierīce - interaktīvais skārienjūtīgais displejs ar vēsturiski informatīvā un izzinoši izglītojošā satura materiālu par baznīcas vēsturi, priesteriem, foto dokumentālām un vēsturiskām liecībām.

Īstenojamā projekta mērķis ir veicināt sakrālā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, piesaistot mūsdienīgās interaktīvās tehnoloģijas un veicot baznīcas jumta seguma atjaunošanu. Projektu paredzēts īstenot līdz 2019.gada 10.maijam.

Projektam piešķirtais ELFLA finansējums ir 27 000 eiro jeb 90% no kopējās summas, Rēzeknes novada pašvaldības Kaunatas pagasta pārvaldes līdzfinansējums - 3000 eiro, bet Kaunatas Vissvētās Jaunavas Marijas Apmeklēšanas Romas katoļu draudzes līdzfinansējums jeb neattiecināmās izmaksas - 8104 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)