Banner 980x90

Par 47 844 eiro veikti remontdarbi Kaunatas katoļu baznīcā

Rīga, 17.jūl., LETA. Kaunatas katoļu draudzē īstenots jumta seguma atjaunošanas projekts, kura kopējās izmaksas sasniegušas 47 844 eiro, aģentūra LETA uzzināja Rēzeknes novada domē.

Īstenojot projektu "Kaunatas katoļu baznīcas kultūrvēsturiskā mantojuma pieejamības paplašināšana un jumta seguma atjaunošana", veikta baznīcas jumta seguma atjaunošana, jumta spāru izlīdzināšana, kondensāta plēves uzklāšana un bojātu koka konstrukciju nomaiņa. Nomainītas baznīcas ūdens sateknes un caurules, uzstādīta zibens aizsardzība, atjaunoti baznīcas jumta mazie tornīši. Jumta seguma nomaiņas būvdarbus veica SIA "Maltas celtnieks".

Tāpat dievnamā uzstādīts interaktīvais skārienjūtīgais displejs. Piecās sadaļās apkopots vēsturiskais materiāls par baznīcas vēsturi un priesteriem, foto dokumentālās liecības, ievietota informācija par draudzes dzīves mirkļiem un atziņas. Interaktīvā displeja mājaslapas programmas izstrādi, vizuālo noformējumu un uzstādīšanu veica SIA "Selena L".

Projekta mērķis ir veicināt sakrālā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, piesaistot mūsdienīgās interaktīvās tehnoloģijas un veicot baznīcas jumta seguma atjaunošanu.

Projekta kopējās izmaksas ir 47 844 eiro. Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai nodrošinājis 27 000 eiro, līdzfinansējumu nodrošinājusi arī Rēzeknes novada pašvaldība un Kaunatas Vissvētās Jaunavas Marijas Apmeklēšanas Romas katoļu draudze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)