Banner 980x90

Par Lūznavas muižas pārvaldnieci strādās Iveta Balčūne

Par Lūznavas muižas kompleksa pārvaldnieci strādās Iveta Balčūne, aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Ļaksa.

Pieteikumus pašvaldības izsludinātajam konkursam uz vakanto amatu bija iesnieguši astoņi pretendenti. Izvērtējot pretendentu izglītību un darba pieredzi, septiņi tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai - rakstiskajam pārbaudījumam, savukārt trīs labākie tika aicināti uz darba interviju, kuras gaitā konkursa komisija izvērtēja pretendentu komunikācijas prasmes, svešvalodu zināšanas, kā arī zināšanas par Lūznavas muižu un tās attīstību. Par piemērotāko pretendentu konkursā tika atzīta Balčūne.

Balčūnei ir divi maģistra grādi - vadības zinātnē un filoloģijā. Patlaban viņa strādā par projektu vadītāju un konferenču organizatori Austrumlatvijas koncertzālē "Gors", kā arī par jauniešu neformālās izglītības apmācību vadītāju Izglītības un zinātnes ministrijas Starptautisko programmu aģentūrā. Tāpat Balčūne ir guvusi pieredzi vairākos starptautiskos projektos un apmācībās dažādās pasaules valstīs.

Stāstot par Lūznavas muižas nākotni, Balčūne uzsver, ka plāno muižas attīstības koncepciju veidot, balstoties uz ēkas unikālo kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanu. "Jau vēsturiski muižas pirmie īpašnieki vēlējās iedzīvināt mākslas, radošuma un starpkultūru dimensijas, lai muižā valdītu mākslinieciska atmosfēra, kur dzimst neparastas idejas - tādu arī plānots attīstīt Lūznavas muižu," skaidroja Balčūne.

Pakalpojumu piedāvājumu jaunā pārvaldniece plāno veidot vairākos virzienos, tostarp mākslas un kultūrvēstures, sporta un aktīvās atpūtas, kulinārijas un tradicionālā mantojuma. "Turklāt svarīgi būs nodrošināt interesantus pakalpojumus visa gada garumā, lai izvairītos no sezonalitātes tūrisma," norādīja Balčūne.

Jaunā pārvaldniece darbu Lūznavas muižā sāks mēneša laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)