Banner 980x90

Par piemiņu pāragri mūžībā aizgājušajai latgaliešu dziedātajai Aijai Eriņai rīko talantu konkursu

Rīga, 28.marts, LETA. 12.maijā Rēzeknes novada Gaigalavas kultūras namā, pieminot pāragri mūžībā aizgājušo latgaliešu dziedātāju Aiju Eriņu, tiks rīkots talantu konkurss-festivāls "Nūdreb sirds...", aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Godinot Eriņas mūžu un piemiņu, viņas tuvinieki, draugi un kolēģi organizē jauno talantu konkursu-festivālu ar domu un cerību, ka tas kā tradicionāls kultūras notikums ik pēc diviem gadiem bagātinās Latvijas kultūras dzīvi.

Konkursa mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu vokālo, māksliniecisko un literāro spēju attīstību, atklāt jaunus talantīgus bērnus un jauniešus, kuri paši raksta tekstus, mūziku, kā arī izpilda to, un motivēt viņu radošo pašizteikšanos.

Konkurss, kas norisināsies Eriņas dzimšanas diena, sastāv no trim atsevišķi vērtētiem - vokālistu, oriģināldziesmu autoru un literārās jaunrades - konkursiem.

Jau vēstīts, ka Eriņa 32 gadu vecumā negaidīti aizgāja mūžībā 2017.gada 19.jūlijā.

Eriņa absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti, vēlāk strādājusi aģentūrā LETA, portālos "Diena.lv" un "Lsm.lv", kā arī Latgales vēstniecībā "Gors" un citur.

2008.gadā, uzvarot televīzijas šovā "Latvijas talants 2008", Eriņa balvā saņēma apmaksātu vokālo mācību kursu Londonā, kur viņa pavadīja nepilnu gadu. Vēlāk, atgriežoties Latvijā, Eriņa aktīvi pievērsās muzicēšanai. Kopā ar tuviniekiem viņa piedalījās arī televīzijas šovā "Dziedošās ģimenes".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)