Banner 980x90

Pārsūdz lēmumu izbeigt pēc sirmgalvja nāves sākto kriminālprocesu pret Rēzeknes ārstu

Daugavpils, 19.janv., LETA. Cietusī puse pārsūdzējusi policijas lēmumu izbeigt kriminālprocesu pret Rēzeknes slimnīcas ārstu Georgiju Tihonovu par sirmgalvja nāvi, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē.

Pēc tam, kad procesu uzraugošā prokurore noraidījusi šo pārsūdzību, cietusī puse pārsūdzējusi arī šo prokurores lēmumu virsprokuroram.

Jau vēstīts, ka Rēzeknes policijas iecirknī izbeigts kriminālprocess pret ārstu Tihonovu, kurš nespēja objektīvi izvērtēt iedzīvotāja veselības stāvokli un aizsūtīja pacientu ar miokarda infarktu mājās.

71 gadu vecais Roberts Saukāns nomira savās mājās, lai gan ātrās palīdzības brigāde viņu ar aizdomām par miokarda infarktu aizveda uz Rēzeknes slimnīcu. Pēc stundas un 20 minūtēm dežūrārsts Tihonovs lika viņam braukt prom. Vīrietis pats nespēja paiet. Ar meitas un kaimiņa palīdzību sasniedza auto un pēc septiņām stundām ģimenes lokā viņš mira. Vēlāk eksperti secināja, ka ārsts kļūdījies.

Rēzeknes slimnīcas komisija pauda, ka Tihonovs nepareizi uztvēra pacienta veselības stāvokli. Rīgas Austrumu slimnīcas kardiologi un tiesu mediķi policijai norādīja, ka ārsts nepareizi interpretēja elektrokardiogrammu, noteica kļūdainu diagnozi un pieņēma nepareizu lēmumu par ārstēšanas taktiku. Minētā diagnostikas kļūda varēja veicināt nāves iestāšanos.

Ekspertu komisija atzina, ka nevar prognozēt slimības gaitu, taču pacients nesaņēma mūsdienu iespējām atbilstošu ārstēšanu infarkta gadījumā.

Pēc visu šo atzinumu saņemšanas Kriminālpolicijas nodaļas inspektore tomēr nav konstatējusi konkrētu cēloņsakarību starp ārsta Tihonova darbību vai bezdarbību un pacienta nāvi, tāpēc kriminālprocesu izbeigusi. Izmeklētāju pārliecinājušas lietā pieaicinātā eksperta, profesora Ralfa Kolīša domas, ka pacients ar šādu diagnozi būtu miris jebkurā gadījumā.

Policijas lēmumā uzsvērts, ka Rēzeknes slimnīcā pacientam ar šādu diagnozi palīdzēt nevarētu. Vienlaikus atzīts, ka Tihonovs īsto diagnozi vispār nebija noteicis un tieši tādēļ ģimenei no Ārstniecības riska fonda ir izmaksāta apjomīga kompensācija - vairāk nekā 100 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)