Banner 980x90

Pašvaldība neredz šķēršļus motokrosa trases izbūvei Rēzeknes novada Ozolaines pagastā

Rīga, 3.sept., LETA. Pašvaldība neredz šķēršļus motokrosa trases izbūvei Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, un pašlaik viss atkarīgs tikai no tā, vai ieceres īstenotāji spēs izpildīt visas dienestu noteiktās prasības, aģentūrai LETA pastāstīja pagasta pārvaldes vadītājs Edgars Bļinovs.

Sabiedriskajā apspriedē, kas norisinājusies vasaras beigās, iedzīvotāji aktivitāti nav izrādījuši, un pašvaldībā nav iesniegti oficiāli viedokļi pret vai par trases izbūvi. Bļinovs klāstīja, ka iedzīvotāji aktīvi atzīmējuši ziņu par sabiedrisko apspriedi pārvaldes "Facebook" kontā, taču arī pie minētās publikācijas ir tikai viens komentārs, kas atbalsta ieceri. Pats pārvaldnieks personīgi par notiekošo apspriedi informējis arī divu iecerētajai trasei tuvāko māju iedzīvotājus, taču arī no viņiem atgriezeniskā saite nav saņemta.

Līdz ar to pašvaldībai pašlaik neredz šķēršļus trases izbūvei, turklāt, izveidojot objektu, tiktu sakārtota degradēta teritorija, uzsvēra Bļinovs.

"Kopā ar biedrību konsultējamies ar Valsts vides dienestu par nosacījumiem, kas jāņem vērā. Viss atkarīgs no biedrības, vai viņi spēs visu īstenot. Negribētos, lai tas būtu īslaicīgs pasākums," atzina pārvaldes vadītājs.

Visticamāk, domei būs jālemj par zemesgabala nomas tiesību izsoli, jo motokrosa klubs "CAMK Latgale" trasi iecerējis būvēt uz pašvaldības īpašuma.

Jau vēstīts, ka Ozolaines pagasta pārvalde ir saņēmusi motokrosa kluba "CAMK Latgale" lūgumu ļaut tam iznomāt pašvaldības īpašumu "Ritiņi" septiņu hektāru platībā motokrosa trases izbūvei. Šajā vietā reiz atradās izgāztuve.

Motokrosa trase paredzēta 1,6 kilometru gara, un tajā varētu rīkot sacensības līdz 100 dalībniekiem ne tikai no Latvijas, bet arī tuvākajām kaimiņvalstīm. Tāpat būtu iespējams rīkot Latvijas nacionālā kausa un Latvijas čempionāta motokrosā posmus, kā arī atjaunot Latgales kausa sacensības.

Ieceres īstenotāji uzsver, ka Latgales reģiona, kā arī Rēzeknes un Rēzeknes novada motosportisti veiksmīgi piedalījušies dažādās motokrosa sacensībās, taču viņiem nav standartiem atbilstošas trases, kur trenēties, tāpēc tas tiek darīts citu novadu trasēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)