Banner 980x90

Pēc Teirumnieka ievēlēšanas Saeimā atbrīvosies RTA rektora vieta

Rīga, 27.nov., LETA. 13.Saeimā ievēlētais Edmunds Teirumnieks (VL-TB/LNNK) 3.decembrī aizvadīs pēdējo darba dienu Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektora amatā, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Pašlaik Teirumnieks vēl turpina darbu augstskolā, taču viņa pilnvaras, kļūstot par deputātu Saeimā, rektora amatā beigsies.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija arī izsludinājusi konkursu uz rektora amatu, un tam var pieteikties Latvijas pilsoņi ar doktora zinātnisko grādu un pieredzi vadošā amatā, kā arī ar vismaz piecu gadu akadēmisko darba pieredzi augstākās izglītības iestādē pēdējos desmit gados. Tāpat persona nedrīkst būt sodīta par noziedzīgu nodarījumu vai disciplinārpārkāpumu un nodarījumu, kas nav savienojams ar personas godu, cieņu un sabiedrības morāli.

Kopā ar citiem prasības apliecinošiem dokumentiem pretendentiem augstskolā jāiesniedz arī akadēmijas vadības un attīstības koncepcija. Pieteikumi iesniedzami līdz 18.decembrim.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka līdzšinējais Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Teirumnieks Saeimā ievēlēts no Latgales vēlēšanu apgabala. Viņš darbosies parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Pieprasījumu komisijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)