Banner 980x90

Pērn par 13% pieaudzis Rēzeknes SEZ komercsabiedrību apgrozījums

Daugavpils, 7.febr., LETA. Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) komercsabiedrības aizvadīto gadu noslēgušas ar aptuveni 95 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina apkopotie provizoriskie komercsabiedrību darbības rādītāji par 2017. gadu.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes SEZ pārvaldē, 2017.gads Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām ir bijis stabilas izaugsmes gads. Apgrozījuma pieaugums ir vērojams lielākajā daļā Rēzeknes SEZ komercsabiedrību, daudzās no tām apgrozījums ir ievērojami pieaudzis un pat dubultojies. Lielākais apgrozījuma pieaugums pērn bijis metālapstrādes uzņēmumos SIA "Latstab" un SIA "Leax Rēzekne".

Veiksmīgs 20.darbības gads bijis arī pašai Rēzeknes SEZ. Pērn Rēzeknes SEZ komercsabiedrības statuss piešķirts vienam uzņēmumam - SIA "Alfa Lithium", kas nodarbojas ar metālu un metāla rūdu vairumtirdzniecību. Lēmumu par darbības paplašināšanu Rēzeknes SEZ teritorijā 2017.gadā ir pieņēmušas vairākas Rēzeknes SEZ komercsabiedrības, tostarp kokapstrādes uzņēmums SIA "Verems" un metālapstrādes uzņēmums SIA "LEAX Rēzekne".

Aizvadītājā gadā Rēzeknes SEZ un tās komercsabiedrības ir guvušas atzinību gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā. Kokskaidu granulu ražotājs SIA "NewFuels" kļuvis par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotā konkursa "Eksporta un inovāciju balva 2017" laureātu kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo/vidējo komercsabiedrību grupā. Uzņēmums SIA "Energy Resources CHP" saņēmis Valsts ieņēmumu dienesta apbalvojumu kā Lielākais nodokļu maksātājs Latgales reģionā mazo nodokļu maksātāju grupā. Savukārt Rēzeknes SEZ kopumā guvusi starptautisku atzinību izdevuma "fDi Magazine" aptaujā par perspektīvākajām pasaules brīvajām zonām "Global Free Zones of the Year 2017".

Mainoties valsts kopējai nodokļu politikai, 2018.gads Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām nāk ar jauniem izaicinājumiem. Turpmāk uzņēmumu reinvestētā jeb nesadalītā peļņa ar nodokļiem netiks aplikta, savukārt Latvijas speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās pieejamie uzņēmuma ienākuma nodokļa atvieglojumi būs attiecināmi tikai uz dividendēm. Tādēļ, lai sniegtu papildus atbalstu uzņēmumu attīstībai, Rēzeknes SEZ pārvalde un komercsabiedrības atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierosinājumu paplašināt Rēzeknes SEZ komercsabiedrībām pieejamo atvieglojumu klāstu piešķirot papildus iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)