Banner 980x90

Pērn "Rēzeknes autobusu parka" apgrozījums samazinājies par pusi

Pasažieru pārvadātāja AS "Rēzeknes autobusu parks" apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 56% - līdz 0,55 miljoniem latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.
2008.gadā kompānijas apgrozījums bija 1,25 miljoni latu. "Rēzeknes autobusu parks" pērn strādājis ar 53 710 latu zaudējumiem, kamēr 2008.gadā tika gūta 78 136 latu peļņa.

Uzņēmuma peļņa 2007.gadā bija 604 498 lati, bet 2006.gadā "Rēzeknes autobusu parks" strādāja ar 97 080 latu zaudējumiem. Pasažieru pārvadātāja apgrozījums 2007.gadā bija 1,9 miljoni latu, bet 2006.gadā - 1,02 miljoni latu.

"Rēzeknes autobusu parks" nodarbojas ar regulārajiem pasažieru pārvadājumiem, autoostu pakalpojumiem Rēzeknē, Kārsavā un Viļānos, transporta apkopi un remontu, kā arī mēbeļu ražošanu.
"Rēzeknes autobusu parka" vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums neveica starppilsētu pārvadājumus, jo zaudēja konkursā. Konkursa rezultāti apstrīdēti tiesā.

Tai pašā laikā izdevās uzvarēt konkursā par vietējiem pārvadājumiem, tomēr līgums starp uzņēmumu un rajona pašvaldību netika noslēgts, jo konkursa rezultātus apstrīdēja citi tā dalībnieki.
Pērn uzņēmums iegādājies piecus jaunus mazas ietilpības autobusus, kas ļāvis samazināt ekspluatācijas un citus izdevumus. Optimizētas rajona līnijas, uzlabota pasažieru apkalpošana, strādājošo darba apstākļi, ieviesta darba vietu atestācija.

Pagājušajā gadā atvērts jauns diagnostikas centrs un uzsākts sniegt autoservisa pakalpojumus. Izstrādātas jaunas datorprogrammas, kas ļauj labāk kontrolēt uzņēmuma darbību un celt darba kvalitāti. Tomēr galvenais uzņēmuma sasniegums pērn bijis tas, ka izdevies saglabāt darba vietas un darba apmaksu iepriekšējā līmenī, teikts vadības ziņojumā.

Vērtējot nākotnes izredzes, "Rēzeknes autobusu parka" vadība sola optimizēt un nodrošināt iedzīvotāju prasības rajona pārvadājumos, atvērt starptautiskus maršrutus, iegādāties jaunus transportlīdzekļus un ieviest GPRS sistēmu.
{baneris}
"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Rēzeknes autobusu parks" reģistrēts 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 221 601 lats, bet lielākie akcionāri ir Vasilijs Smuļs (50,97%), Aija Šereka (32,95%), Valsts sociālās apdrošināšanas fonds (5%). Vairākiem desmitiem privātpersonu pieder nelielas uzņēmuma akciju paketes. Uzņēmumu reģistra informācijai par akciju sabiedrības akcionāriem ir uzziņas raksturs un nav juridiska spēka. Akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, tādēļ precīzs saraksts par akciju sabiedrību akcionāriem pieejams tikai akciju sabiedrībā, bet par publiskajām akciju sabiedrībām - Latvijas Centrālajā depozitārijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)