Banner 980x90

Pirmajā teritoriālās reformas konsultatīvās padomes sēdē spriests par pakalpojumu sniegšanas ērtu pieejamību iedzīvotājiem

Rīga, 22.marts, LETA. Pirmajā Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) konsultatīvās padomes sēdē spriests par pakalpojumu sniegšanas ērtu pieejamību iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Jura Pūces (AP!) pārstāve Agnese Vārpiņa.

Tāpat runāts par ieguvumiem, ko iedzīvotāji un uzņēmēji saņems reformas īstenošanas rezultātā.

Padome konsultēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) ATR īstenošanā, norādīs uz katra reģiona aktualitātēm un niansēm, kam būtu jāpievērš īpaša uzmanība, kā arī izvērtēs reformas ieceres, tostarp teritoriālā iedalījuma projektus, ņemot vērā vietējo iedzīvotāju un valsts attīstības interešu vajadzības.

Padomes locekļi ir Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam"), Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JV), Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK), Daugavpils pilsētas domes deputāts Jānis Lāčplēsis ("Latgales partija") un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumos Madars Lasmanis. Padomes priekšsēdētājs ir Pūce.

Kā ziņots, Saeima vakar akceptēja VARAM izstrādāto lēmumu par administratīvi teritoriālās reformas turpināšanu. Saskaņā ar lēmuma projektu, jaunās teritoriālās reformas mērķis ir līdz 2021.gadam izveidot ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)