Banner 980x90

Pirmajai Rēzeknes diplomētai kosmētiķei Zinaidai Irbei – 115

Foto: Aleksandrs Bondarenko
Foto: Aleksandrs Bondarenko

Otrdien, 9.februārī plkst.14.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) izskanēs stāsts par skaistumu un dzīves svinēšanu, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv pavēstīja  Latgales Kultūrvēstures muzeja muzejpedagoģe Inese Ločmele-Jansone.

Apmeklētājus gaida iepazīšanās ar izstādi "Skaistuma stāsts Rēzeknē 20.gs. 30.gados", nedzirdēti interesanti fakti, pārsteigumi un sirsnīga satikšanās ar Zinaidas Irbes meitu.

Latgales sirdī Rēzeknē 20.gs. 30.gados inteliģences pārstāvji veidoja daudzveidīgu kultūras dzīvi, nostiprinājās ekonomiskā labklājība. Darbību uzsāka arī pirmā diplomētā kosmētiķe Zinaida Irbe – sieviete, kura ar savu personības šarmu un darbu iepriecināja cilvēkus toreiz, bet šodien iedvesmo ticēt, ka dzīves grāmatu var radīt ar laimīgām beigām. 

Šogad Zinaida Irbe (dz. Jansons) atzīmētu 115.gadadienu. Zinaida pabeigusi pēc jaunākajām Parīzes, Vīnes, Berlīnes modes tendencēm veidotos "1.Latvijas kosmētikas kursus". No Rīgas pārcēlās uz Rēzekni un 1934.gadā atvēra skaistumkopšanas kabinetu. Dāmas un kungi augstu novērtēja iespēju apmeklēt skaistumkopšanas salonu – saposties ar vakara "beauté" iemeslu netrūka – notika balles, karnevāli, koncerti un izrādes.

Izstādē "Skaistuma stāsts Rēzeknē 20.gs. 30.gados" apmeklētāji atmiņai varēs nofotografēties 20.gs. 30.gadu stilizētā fotostendā, izzināt tā laika kultūras tendences, izlasīt pavārgrāmatu smalkumu receptes un gūt iedvesmu kosmētiķes Zinaidas dzīvesstāstā. Izstāde skatāma no 9.februāra līdz 9.martam.

Pēc iepriekšēja pieteikuma apmeklētājiem grupās izstādē iespējams novadīt interaktīvu ekskursiju vai dāmas un kungi aicināti izmantot iespēju satikties un nosvinēt "Dzimšanas dienu muzejā".

Ieejas maksa uz pasākumu: skolēniem, studentiem– 0,80 eiro pieaugušajiem – 1,50 eiro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)