Banner 980x90

Premjers: Veselības nozarei varētu novirzīt nodokļu reformas rezultātā radušos papildu ieņēmumus

Foto: LETA
Foto: LETA
Nodokļu reformas rezultātā radušies papildu ieņēmumi varētu tikt novirzīti veselības aprūpei, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts, kur tiks ņemta veselības nozarei nepieciešamā nauda, premjers sprieda, ka ir nodokļu grupas, kur paredzētas izmaiņas, un radušies papildu līdzekļi varētu tikt novirzīti veselībai. "Domāju, atradīsim līdzekļus tādā apjomā, lai 2018.gadā būtu darba algu pieaugums," sacīja Kučinskis.

Premjers piebilda, ka diemžēl ir aptuveni 300 000 cilvēku, kuri vai nu strādā nepilnu darbu vai "pilnīgi legāli" var nemaksāt nodokļus, kas nav normāla situācija.

Kā ziņots, Finanšu ministrija saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem nosūtījusi nodokļu reformas pamatnostādnes jeb "Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam" projektu.

Nodokļu reforma paredz ieviest divas iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) pamatlikmes - 20% ienākumiem līdz 45 000 eiro gadā un 23% ienākumiem virs 45 000 eiro gadā. Iecerēts būtiski paaugstināt ar IIN neapliekamo diferencēto minimumu uz 250 eiro mēnesī. Reforma paredz arī paaugstināt atvieglojumu par apgādībā esošām personām no 175 uz 250 eiro mēnesī. Reforma paredz arī daudzas citas izmaiņas.

Tās ieviešanas rezultātā radušos nodokļu ieņēmumu zudumus iecerēts kompensēt ar akcīzes nodokļa celšanu degvielai, cigaretēm un alkoholam.

Konceptuāls atbalsts no koalīcijas partneriem nodokļu reformai ir, tomēr tās pamatnostādnēs veselības aprūpei netiks paredzēts novirzīt 1% no sociālajām iemaksām, līdz ar to risinājums veselības nozares finansējumam tiks piedāvāts vēlāk, otrdien pēc valdības koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents.

Arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) sacīja, ka skaidrība par veselības nozares finansējumu būs līdz budžeta veidošanai. P

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)