Banner 980x90

Programma "Latvijas skolas soma" arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā

24. oktobrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) apmeklēja ciemiņi no Daugavpils novada Demenes. Skolēni no 7. līdz 11. klasei programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros, vienu dienu pavadīja iepazīstot Rēzekni, tostarp arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju.

Jaunieši un pedagogi varēja uzzināt par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas vēsturi, apskatot vēsturisko Rēzeknes Skolotāja institūta ēku, novērtējot tās pārvērtības pēc renovācijas. Ekskursanti ieguva informāciju par slavenām personībām, kuras savulaik mācījās Rēzeknē, kā arī redzēja studiju procesu šobrīd. Vēsturiskajā ēkā pašlaik studē divu fakultāšu studenti - Ekonomikas un pārvaldības un Izglītības, valodu un dizaina. 

Apmeklējot RTA Inženieru fakultāti, ekskursantiem bija iespēja novērtēt akadēmijas moderno gaisotni. Esot inženierzinātņu laboratorijās, jaunieši vairāk uzzināja par mehatronikas, vides inženiera, programmēšanas inženiera, būvnieka specialitāti. Visvairāk jauniešu uzmanību piesaistīja 3D printeri, pārdomas rosināja redzētais Ķīmijas laboratorijās. Ciemiņi saņēma vērtīgu informāciju par 48 studiju programmām RTA, par iestāšanās nosacījumiem un centralizēto eksāmenu bāzes, valsts finansētajām budžeta vietām, ārpusstudiju aktivitātēm.

Ekskursijas laikā varēja atbildēt uz jautājumiem un saņemt balvas ar RTA simboliku, kā arī RTA informatīvos materiālus. 

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija aicina ekskursantu grupas apmeklēt augstākās izglītības iestādi, lai pārliecinātos par studiju iespējām, teicamo materiāli tehnisko bāzi un radošo studiju vidi. Plašāka informācija par akadēmiju pieejama RTA mājas lapā www.rta.lv, pieteikšanās ekskursijām pa tālruni 26656553 vai e-pastu san@rta.lv.

"Latvijas skolas soma" ir lielākā valsts simtgades dāvana vairāk nekā 200 000 Latvijas bērniem un jauniešiem. Sākot ar 2018. gada septembri, tās ietvaros ikvienam mūsu valsts skolēnam tiks nodrošināta iespēja izzināt un klātienē pieredzēt Latvijas kultūras un dabas vērtības, iepazīt dažādos laikos Latvijā radītās inovācijas un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus.

Inicatīva "Latvijas skolas soma" veidota kā kompleksa, starpdisciplināra programma, kas apvieno resursus, lai stiprinātu jaunās paaudzes nacionālo identitāti, pilsoniskuma, valstiskās piederības apziņu un nacionālo identitāti, attīstītu kultūras izpratnes un izpausmes kompetenci, paaugstinātu izglītības kvalitāti, kā arī mazinātu sociālo nevienlīdzību.

Programmas mērķis ir nodrošināt Latvijas skolas vecuma bērniem un jauniešiem valsts garantētās izglītības iegūšanas ietvaros iespēju klātienē pieredzēt Latviju, izzināt un iepazīt Latvijas vērtības, kultūrtelpu un attiecības dinamiskā un jēgpilnā darbībā, tādējādi spēcinot piederības sajūtu un valstisko identitāti.

Informācijas avots: www.lv100.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)