Banner 980x90

"Eurostat": Latvijā septembrī bijis devītais lielākais rūpniecības ražotājcenu kritums ES

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Latvijā septembrī salīdzinājumā ar pagājušā gada devīto mēnesi bija devītais lielākais rūpniecības ražotājcenu  kritums Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" piektdien publicētie dati.

Latvijā - tāpat kā Īrijā - rūpniecības ražotājcenas septembrī bija par 2,3% mazākas nekā pagājušā gada devītajā mēnesī, bet lielāks kritums reģistrēts Luksemburgā (-7,1%), Nīderlandē (-3,8%), Slovākijā (-3,3%), Grieķijā (-3,2%), Horvātijā (-3,0%), Ungārijā (-2,8%), Igaunijā (-2,5%), kā arī Bulgārijā un Čehijā (abās valstīs -2,4%).

Septembrī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn ražotājcenu kritums reģistrēts 24 ES dalībvalstīs, bet pieaugums reģistrēts Lielbritānijā (+1,8%),Polijā un Zviedrijā (abās valstīs +0,7%) un Maltā (+0,4%).

Savukārt septembrī salīdzinājumā ar augustu rūpniecības ražotājcenas saruka piecās ES dalībvalstīs: Vācijā (-0,2%), kā arī Itālijā, Īrijā, Maltā un Zviedrijā (visās valstīs -0,1%).

Austrijā un Luksemburgā tās septembrī salīdzinājumā ar augustu saglabājās stabilas, bet pārējā 21 ES dalībvalstī septembrī mēneša izteiksmē reģistrēts ražotājcenu pieaugums.

Lielākais ražotājcenu pieaugums septembrī mēneša izteiksmē bijis Nīderlandē (+2,0%), Beļģijā un Horvātijā (abās valstīs +1,5%) un Igaunijā (+0,6%). Lietuvā - tāpat kā Bulgārijā, Čehijā, Dānijā, Kiprā, Rumānijā, Slovākijā, Spānijā un Ungārijā - mēneša izteiksmē septembrī ražotājcenas pieauga par 0,3%, bet Latvijā - tāpat kā Somijā - pieaugums bija 0,2%.

ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas septembrī salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn saruka par 1,1%, bet eirozonā kritums bija 1,5%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas septembrī ES palielinājās par 0,2%, bet eirozonā kāpums bija 0,1%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)