Banner 980x90

"Rēzeknes Slimnīca" un "Olimpiskais Centrs Rēzekne" atskaitījušies par aizvadītā gada rezultātiem

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv
Piektdien, 11.martā un ceturtdien, 17.martā Rēzeknes pilsētas domē notika pašvaldības uzņēmumu SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne" un SIA "Rēzeknes Slimnīca" dalībnieku sapulces, kurās, pamatojoties uz auditētajiem finanšu pārskatiem par 2015.gadu, apkopota informācija par uzņēmumu darbības rezultātiem, kā arī apstiprināta uzņēmumu turpmākās darbības stratēģija.

Kā pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, pašvaldības uzņēmuma SIA "Rēzeknes Slimnīca" Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā 2015.gadā pēc palīdzības vērsušies un ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta starpniecību nogādāti 28 932 pacienti, no kuriem diennakts stacionārā ārstēti 10 405 cilvēki. Kopumā pārskata laikā veiktas 2 234 operācijas diennakts stacionārā un 2022 – dienas stacionārā un traumpunktā. 2015.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, uzņēmumā pastāvīgi nodarbināto ārstu skaits pieaudzis par 20,83%.

2015.gadā SIA "Rēzeknes Slimnīca" sākusi īstenot divas jaunas stacionāro pakalpojumu programmas - "Narkoloģija" un "Pakalpojumi aprūpes slimnīcā un aprūpes gultā", kā arī jaunu ambulatoro pakalpojumu programmu - "Kodolmagnētiskā rezonanse".

Nozīmīgi finanšu līdzekļi ieguldīti personāla profesionālajā izaugsmē un jaunu tehnoloģiju un instrumentu iegādē. Pārskata gadā kopumā veiktās investīcijas medicīnas ierīcēs un aprīkojumā sastāda 176 162 eiro, no kurām kā nozīmīgākās var minēt ultrasonogrāfa iegāde Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vajadzībām un mākslīgās plaušu ventilācijas iegādi Anestezioloģijas, intensīvās terapijas nodaļas vajadzībām. 2015.gadu uzņēmums pabeidza ar peļņu 770 118 eiro apmērā, ko novirzīs iepriekšējo pārskata periodu zaudējumu segšanai.

2016.gadā SIA "Rēzeknes Slimnīca" plāno piesaistīt jaunus speciālistus kardioloģijas, neiroloģijas, ginekoloģijas, radioloģijas un rehabilitoloģijas jomās, līdz ar ko tiktu uzlabota operatīvā aktivitāte un ārstēšanas pasākumu efektivitāte. Arī šogad plānots investēt līdzekļus jaunu tehnoloģiju un aprīkojuma iegādē, lai varētu nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu.

Viens no būtiskākajiem 2016.gadā izpildāmajiem uzdevumiem ir SIA "Rēzeknes Slimnīca" reorganizācijas, pievienojot tai SIA "Rēzeknes veselības un aprūpes centrs", nodrošināšana.

SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne"

2015.gadā Rēzeknes Olimpiskā centra būvniecības pirmās kārtas ietvaros uzstādīja mākslīgā futbola laukuma tribīņu margas un 960 plastmasas sēdvietas. 2015.gadu uzņēmums noslēdza ar 39 868 eiro zaudējumiem, ko plānots segt no nākamo gadu peļņas.

2016.gadā uzņēmums plāno sniegt mākslīgā seguma futbola laukuma nomas pakalpojumus Rēzeknes pilsētas pašvaldības BJSS mācību-treniņu procesa nodrošināšanai, 1.līgas futbola komandai, kā arī Futbola Akadēmijas nodarbību organizēšanai. Tāpat arī uz mākslīgā seguma futbola laukuma plānots organizēt pilsētas, novada, reģiona un arī valsts mēroga sacensības. Laukuma pakalpojumi ir pieejami arī pilsētas vispārizglītojošo iestāžu audzēkņiem.

2016.gada valsts budžetā piešķirti 950 000 eiro Olimpiskā centra multifunkcionālās sporta ēkas pamatnes un inženiertīklu izbūvei Rēzeknē, līdz ar to valsts uzņemas par pienākumu līdzfinansēt Olimpiskā centra būvniecību Rēzeknē.

Olimpiskā centra otrās un trešās kārtas būvniecībā ietilpst viesnīca, daudzfunkcionālā sporta spēļu zāle un ledus laukums. Izvērtējot plānoto pakalpojumu piedāvājumu, tika pieņemts lēmums par  atklātā peldbaseina izbūvi. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)