Banner 980x90

"Swedbank" pērn uzņēmumiem aizdevusi 526 miljonus eiro

Madona24.lv
Madona24.lv

"Swedbank" uzņēmumiem pērn kredītos izsniegusi 526 miljonus eiro, kas ir par 22% jeb 94 miljoniem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

No nozarēm pagājušajā gadā visvairāk kreditēta lauksaimniecība un mežsaimniecība, kam aizdevumos izsniegti 98 miljoni eiro.

Informācijas un komunikācijas pakalpojumu nozarē aizdevumos izsniegti 73 miljoni eiro, transporta nozarē banka izsniedza kredītus 65 miljonu eiro apmērā.

Lauksaimniecībā kreditēšanu sekmēja struktūrfondu pieejamība. Lauksaimniecības nozarē 2015.gads bijis veiksmīgs graudkopībai, tāpēc šogad tiek prognozēts aktivitātes pieaugums kreditēšanas pusē.

"Swedbank" ir pēc aktīviem lielākā banka Latvijā, un tā ir arī lielākā kredītu izsniedzēja. Pagājušajā gadā "Swedbank" Latvijā strādāja ar 121 miljona eiro peļņu.

2015.gadā pirmo reizi kopš ekonomiskās krīzes auga "Swedbank" kredītportfelis, un 2015.gada beigās tas bija par 0,1% lielāks nekā 2014.gada nogalē.

"Swedbank" kopējais jauno kredītu apjoms 2015.gadā sasniedza 741 miljonu eiro. Salīdzinājumam - 2014.gadā tie bija 584 miljoni.

Pērn trešā ceturkšņa beigās "Swedbank" kreditēšanas tirgus daļa Latvijā bija 22%.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas dati rāda, ka kopumā Latvijas banku sektorā pagājušajā gadā no jauna izsniegto kredītu apjoms mājsaimniecībām audzis par 22%, bet uzņēmumiem - par 8%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)