Banner 980x90

Rāznas ezerā ielaidīs 85 000 zandartu mazuļu

Rīga, 17.okt., LETA. Rīt, 18.oktobrī, Rāznas ezerā Čornajas pagasta Tilīšos, tiks ielaisti 85 000 zandartu mazuļu, aģentūra LETA uzzināja Rēzeknes novada pašvaldībā.

Zivis ir iegādātas, īstenojot Latvijas Zivju fonda (LZF) atbalstīto projektu "Rāznas ezera zivju krājumu papildināšana" ietvaros, zivju mazuļus piegādās SIA "Vlakon". Kopējā projekta summa ir 32 912 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, no tiem LZF finansējums ir 7000 eiro, novada pašvaldības līdzfinansējums 25 712 eiro, bet Rāznas nacionālā parka biedrības līdzekļi - 200 eiro.

Rāznas ezers ir publisks ezers, kur kopējais zvejas tīklu limits atbilstoši likumdošanai ir noteikts 17 175 metru, tādēļ Rēzeknes novada pašvaldība katru gadu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem izsniedz atļaujas komercdarbībai zvejniecībā un iedala rūpnieciskās zvejas limitus. Šogad zvejai Rāznas ezerā saņēmuši licenci 19 uzņēmumi, jo vietējiem iedzīvotājiem ezers ir nozīmīgs iztikas avots. Zandarti ezerā pēdējo reizi ir ielaisti 2005.gadā, kad ezera zivju krājums papildināts ar 100 000 mazuļu.

Rāznas ezers atrodas Rēzeknes novada Čornajas, Kaunatas un Mākoņkalna pagastu teritorijās un ietilpst Rāznas nacionālā parka teritorijā. Rāznas ezers tiek saukts arī par Latgales jūru, jo tas ir lielākais ezers Latvijā pēc ūdens tilpuma, otrais lielākais pēc teritorijas. Rāznas ezerā ir desmit salas, lielākās no tām ir Apaļā sala, Apšu sala, Augstā sala, Ezītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)