Banner 980x90

Restorāna "Felicita" īpašniece Viktorija Brovuna: Rīga ir pilsēta gardēžiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Uzņēmēja, restorāna "Felicita" īpašniece, Biznesa augstskolas "Turība" absolvente Viktorija Brovuna stāsta, kā restorānam izdzīvot sīvas konkurences apstākļos un apstiprina – Rīgā var nobaudīt garšīgākus itāļu ēdienus, nekā Itālijā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Biznesa augstskola "Turība" Sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Kive.

Restorāns dziedātāja Albano zvaigznē 

Restorāns darbojas jau piecus gadus, savukārt, es to vadu jau trešo gadu. Runājot par apmeklētājiem, jāsaka, ka mūsu nosaukumu – "Felicita" vairāk atpazīst tūristi, jo dziesmas izpildītājs Albano, ar kuru mums ir cieša saistība, ārzemēs ir populārāks nekā Latvijā. Mēs latvieši jau esam diezgan mierīgi un atturīgi, reizēm mums pietrūkst tāda karstasinīguma, kāds ir itāļiem. 

Apmeklētāju lokā šogad vērojamas izmaiņas – ja sākotnēji pie mums nāca vairāk tūristu, tad šogad viesu vidū ir aizvien vairāk vietējo iedzīvotāju. Iespējams, tas skaidrojams ar to, ka cilvēki, izmēģinājuši dažādas modernās virtuves, tomēr vēlas atgriezties pie vienkārša mājas ēdiena. Ir patiess prieks viesu vidū redzēt aizvien vairāk latviešus. 

Tīrība, attieksme un garša 

Jāsaka, ka vietējie iedzīvotāji kļūst aizvien gudrāki un vairāk piedomā pie tā, kur pusdienot vai vakariņot. Mūsdienās cilvēki tik ļoti neuzticas reklāmām, kā agrāk. Tikai tad, kad cilvēks pats ir pabijis restorānā, nogaršojis ēdienu, izjutis atmosfēru, viņš saprot, kā šeit ir. Mūsu restorānam lielākā reklāma ir apmeklēju un viesu labās atsauksmes. Trīs izcila restorāna priekšnosacījumi ir tīrība, attieksme jeb spēja noturēt klientus un garša. Tīrība ir pats primārākais, restorānu jāvērtē pēc tā, cik tīras ir labierīcības. Ja tur ir tīrs, tad varat būt droši – tīrs ir arī virtuvē.

Itālijas dienvidu garša Vecrīgas sirdī 

Pašā sākumā bija ideja izveidot vīna bāru, nevis restorānu. Mūsu restorāna rozīnīte ir Albano vīni, kas mums piegādāti no Itālijas, no viņa ražotnes. Tas mūsu padara atšķirīgus un izceļ citu itāļu restorānu vidū Austrumeiropā. Mēs esam vienīgie oficiālie šī vīna izplatītāji Austrumeiropā. Albano vīna darītavā ražotas vairāk nekā divdesmit vīna šķirnes, pie mums var nobaudīt lielu daļu no tām, un katrs viesis atradīs savai gaumei atbilstošāko. Mūsu viesi visvairāk ir iecienījuši sausos sarkanvīnus – tie garšo gan latviešiem, gan ārzemniekiem, iespējams, tas skaidrojams ar medijos izskanējušo informāciju, ka sarkanvīns ir veselīgāks nekā baltvīns. 

Vasaras dārzs, kur patverties no vēja un burzmas 

Vecrīgā dažādi restorāni un kafejnīcas ir ik uz stūra, tāpēc jācenšas ieņemt savu vietu. Es ieteiktu akli neskriet līdzi modei, vismaz mēs tā nedarām. Restorānā "Felicita" ir skaists vasaras dārzs, kāds nav citos restorānos. Vasaras dārzs ir noslēgts iekšpagalmā, prom no ielas burzmas, trauksmes un steigas, kur var arī paslēpties no vēja. Mēs cenšamies uz Rīgu atnest to atmosfēru, kāda ir paša Albano restorānā Itālijas dienvidos – zālē ir freskas ar vīna laukiem un putniem, kas sniedz iespēju ielūkoties Itālijā. Arī pats Albano mūs apciemo vismaz reizi gadā, un vienmēr ir ļoti gandarīts.

Grūti pateikt, kas cilvēkus piesaista itāļu virtuvē, bet skaidrs ir viens – cilvēkiem tā patīk, ne velti Rīgā ir tik daudz itāļu restorānu. Jautājums tikai, vai šie restorāni patiešām spēj atainot īsto Itālijas garšu. Arī pašā Itālijā ir dažādi reģioni, katrs ar savu kultūru un valodas paveidu, arī ar atšķirīgām virtuvēm. Mēs prezentējam Itālijas dienvidus un šim reģionam raksturīgākās garšas. 

Ar ēdienu nodod enerģētiku

Īsta itāļu virtuve nav iedomājama bez dabīgām garšām - jo mazāk ķīmijas, jo labāk. Dabiska olīveļļa, kas pie mums nāk no Albano olīvu laukiem, u.c. Vēl ir būtiski, kādā gaisotnē  gatavots ēdiens, jo viesi to visu jūt. Jāsaka, ka personāls pie mums ir mainījies diezgan bieži – ja redzu, ka pavārs nāk uz darbu neapmierināts, zinu, ka tas atstās iespaidu arī uz ēdienu. Ēdiens nodod enerģētiku – iespējams, viesim pat viss garšos un viņš būs apmierināts, taču vairāk uz šejieni nenāks. Darbinieki savas problēmas atstāj aiz sliekšņa – katram ir sava dzīves un rūpes, bet klientiem jājūt tikai pozitīvā gaisotne. 

Garšīgāk nekā Itālija 

Pamatēdieni mūsu ēdienkartē ir tādi paši, kādi pasniegti Albano restorānā Itālijā. Ar to, protams, varam lepoties. Vairāki ēdieni ir nākuši tieši no šī Itālijas dienvidu reģiona. No mūsu ēdienkartes ļoti iecienīta ir bruschette – grillēta maizīte ar ķiršu tomātiņiem un pesto mērci. Arī itāļu viesi par to ir sajūsmā un pat saka, ka ir garšīgāk nekā Itālijā. 

Sanāk, ka itāļu restorānā Rīgā var būt garšīgāk, nekā Itālijā. Mēs bieži jautājam mūsu itāļu viesiem, kā viņiem garšoja, lai salīdzinātu ar tiem ēdieniem, ko viņi ēd mājās. Bieži saņemam uzslavas un labas atsauksmes, piemēram, par mūsu pastu. Vēl saņemam komplimentus arī par to, ka porcijas ir lielas.

Rīga patiešām pilsēta, kur viesoties gardēžiem. Esmu daudz ceļojusi pa Itāliju, un salīdzinot varu teikt, ka Rīgā patiešām ir daudz labu restorānu. Ārzemēs tas ir retums. Turklāt, Rīgā pieejamas visas pasaules virtuves. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)