Banner 980x90

Rēzeknē apspriedīs kultūras nozares organizāciju ieguldījumu Latgales kultūrtelpas stiprināšanā

Rīga, 24.janv., LETA. Latgales vēstniecībā "Gors" 26.janvārī plkst.11 notiks Kultūras ministrijas (KM) organizēts seminārs un diskusija par nozares organizāciju ieguldījumu Latgales kultūrtelpas stiprināšanā, aģentūru LETA informēja kultūras ministres padomniece Ginta Bormane.

Pasākuma mērķis ir apzināt Latgales kultūras resora kopīgos spēkus un potenciālu stiprākas Latgales kultūrtelpas veidošanā un atklāt nākotnes sadarbības iespēju ceļus starp dažādiem kultūras dzīves veidotājiem.

Semināra ievadvārdus teiks kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) un Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs, bet par savu institūciju darbību seminārā stāstīs Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode, Latgales vēstniecības "Gors" vadītāja Diāna Zirniņa un Marka Rotko centra pārstāve Zane Melāne.

Tāpat pasākumā piedalīsies Preiļu Mūzikas un mākslas skolas direktors Edgars Znutiņš, bet kultūras portālu "lakuga.lv" pārstāvēs Vineta Vilcāne. Par kultūras mantojuma saglabāšanu Latgales bibliotēkās stāstīs Balvu centrālās bibliotēkas direktore Ruta Cibule, kā arī savā darbības pieredzē dalīsies Latgales Kultūrvēstures muzeja direktore Anastasija Strauta un Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Semināra noslēgumā paredzēta diskusija, kurā tiks izvirzīti kultūras nozares nākotnes uzdevumi, kā arī meklētas labākās starpinstitucionālās sadarbības formas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)