Banner 980x90

Rēzeknē apsver iespēju apvienot slimnīcu un poliklīniku

Lai optimizētu iestāžu darbību, Rēzeknes pilsētas dome apsver iespēju apvienot SIA "Rēzeknes slimnīca" un SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs", aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Tādējādi plānots izveidot vienu spēcīgu veselības aprūpes iestādi, kas sniegtu kvalitatīvus pakalpojumus plašākam iedzīvotāju lokam. SIA "Rēzeknes slimnīca" un SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" apvienošanas rezultātā paredzēts izvairīties no pakalpojumu dublēšanās, veicināt pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanos, kā arī piesaistīt papildu finanšu instrumentus.

Kā norāda Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC), ideja par abu minēto medicīnas iestāžu apvienošanu bija radusies jau sen un patlaban iestādēm ir uzdots sastādīt vīziju un plānus, kā varētu notikt apvienošanās. "Rēzeknes slimnīca 2014.gadu noslēdza ar 1578 eiro zaudējumiem, bet poliklīnika - ar 24 563 eiro peļņu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo laika posmu ir ļoti labs radītājs," teica Bartaševičs.

Kā vienīgo negatīvo faktoru medicīnas iestāžu apvienošanai Rēzeknes mērs minēja to, ka ārsti turpmāk nevarēs apvienot vairākas darba slodzes. Šo ideju savā pēdējā vizītē Rēzeknē pauda arī veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Apvienošanas shēmu varianti SIA "Rēzeknes slimnīca" un SIA "Rēzeknes veselības aprūpes centrs" jāiesniedz līdz 1.jūnijam, norādot visas iespējamās pozitīvās un negatīvās apvienošanas sekas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)