Banner 980x90

Rēzeknē atklāj un likvidē kārtējo marihuānas audzētavu

Daugavpils, 26.apr., LETA. Rēzeknē sankcionētas kratīšanas gaitā policijas darbinieki atklājuši un likvidējuši kārtējo marihuānas audzētavu, izņemti 80 marihuānas augiem līdzīgi stādu, ap 340 gramiem gatavās fasētās produkcijas, ka arī apmēram 1,5 grams narkotiskās vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē, policija savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Kriminālpolicijas biroja Organizētas noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības noskaidroja, ka Rēzeknē kādā privātmājā, iespējams, ir ierīkota marihuānas audzētava.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 25.aprīlī likumsargi ieradās notikuma vietā, kur veica sankcionēto kratīšanu. Apskatot māju, tika konstatēts, ka tās telpas ir speciāli aprīkotas ar siltināšanas lampām, ventilatoriem un gaismas lampām.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tā ir marihuāna. Blakus mājai esošajā garāžā tika izņemts ap 340 gramiem gatavās fasētās produkcijas, ka arī apmēram 1,5 grams narkotiskās vielas, kas visdrīzāk ir amfetamīns.

Tajā pašā dienā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona - kāds 1979.gadā dzimis vīrietis, kuram ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Sakarā ar notikušo ir sākts kriminālprocess, turpinās izmeklēšana.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt - Krimināllikuma 253.panta 1.daļa - vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pēc 256.panta 1.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)