Banner 980x90

Rēzeknē atklāta Pīgožņa balvas "Par labāko Latvijas ainavu glezniecībā" konkursa darbu izstāde

Daugavpils, 7.sept., LETA. Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, atklāta Jāzepa Pīgožņa balvas "Par labāko Latvijas ainavu glezniecībā" konkursa darbu izstāde, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Sadarbībā ar Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeju tapusī izstāde kopā pulcējusi gan augstāko mācību iestāžu profesorus un studentus, gan vecmeistarus un iesācējus. Tajā eksponēti 51 autora 54 darbi, tostarp pagājušajā gadā prēmētā Silvas Linartes glezna "Marts". Starp izstādes autoriem ir arī Inga Onževa, Jānis Plivda, Vēsma Ušpele, Osvalds Zvejsalnieks, Ģertrūde Zeile, Vladislavs Paurs, Anatolijs Zelčs, Daina Manuško, Voldemārs Kokorevičs, Olga Reče un Nataļja Marinoha. Rēzeknietes Agras Ritiņas glezna "Kraukļi" ir starp septiņām nominētajām, kas pretendē uz šī gada balvu.

Mākslas zinātniece Ingrīda Burāne izstādi raksturo kā krāsainu, daudzveidīgu, uzrunājošu un pārdomas rosinošu: "Notikums ir ar ļoti tālejošu pienesumu Latvijas kultūras telpā. To var uzlūkot ne tikai kā viena mākslinieka atceres pasākumu, kā Latvijas ainavas glezniecības žanra kopšanu, kā mūsu zemes skaistuma atklāsmes un mīlestības vairošanas darbu, bet, iespējams, tā dziļākā jēga meklējama tieši mākslinieku līdzdalībā. Izstādes unikalitāti gadu no gada atklāj tās dalībnieku kopīgais raksturojums. Šī ir izstāde, kur uz vienas sienas līdzās novietoti latvieša un krieva, turkmēņa un ebreja, gruzīna un... darbi. Mākslinieki rāda, ka auglīga ir tikai brīva griba saprasties, satikties, kopīgi attīstīties un kopt to vietu, zemi, kurā dzīvo."

Izstāde būs aplūkojama līdz 7.oktobrim

Šī gada Jāzepa Pīgožņa balvas "Par labāko Latvijas ainavu glezniecībā" pasniegšanas ceremonija notiks Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā 16.septembrī plkst.14.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)