Banner 980x90

Rēzeknē būs skatāma fotoizstāde "Latgalietis XXI gadsimtā"

Daugavpils, 30.janv., LETA. Piektdien, 2.februārī, plkst.15 Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā tiks atklāta Latgales Pirmā kongresa un Latvijas valsts simtgadei veltītā Latgales fotogrāfu biedrības fotoizstāde "Latgalietis XXI gadsimtā", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

60 izstādes fotogrāfijas portreta žanrā stāsta par mūsdienu Latgales cilvēkiem, viņu ikdienas darba soli, tradīcijām, svētkiem, ticību. Autori gan ar dokumentālu rūpību, gan ar labestīga humora devu, dziļu sirsnību un nopietnību ielūkojušies latgaliešu sētās, gājuši viņiem līdzi godos un ieskatījušies acīs, notverot dvēseles trīsas, ilgas un cerības.

Izstādē redzamās fotogrāfijas ir tikai neliela daļa no mirkļiem, ko fiksējuši gan profesionāli fotogrāfi, gan amatieri, atklājot portretos mūsdienu latgalieša raksturu, emocijas un dzīves telpu.

Fotogrāfiju izstāde ir apjomīga un laikietilpīga darba rezultāts, kura idejas autors ir Latgales fotogrāfu biedrības vadītājs, Preiļu fotogrāfs Igors Pličs. Fotokonkurss, kurā piedalījās 130 fotogrāfi un tika iesūtītas 2618 fotogrāfijas, vainagojies ar fotoalbumu un izstādi "Latgalietis XXI gadsimtā".

Fotoalbuma ievadtekstā kino režisors Jānis Streičs uzdod jautājumu: "Vai esam savādāki?" Fotomeistari visos Latgales novados meklējuši un fiksējuši atbildes, ļaujot izstādes skatītājam pašam vērtēt, ar ko tad latgalietis atšķiras no ļaudīm citos Latvijas novados un vai vispār atšķiras.

Fotoizstādes "Latgalietis XXI gadsimtā" Latgales Kultūrvēstures muzejā būs apskatāma līdz 3.martam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)