Banner 980x90

Rēzeknē būs skatāma Jūras spēku 25.gadadienai veltīta izstāde

Daugavpils, 22.febr., LETA. Nākamnedēļ, 29.martā, plkst.14 par godu Jūras spēku 25.gadadienai Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā tiks atklāta ceļojošā izstāde "Jūras spēkiem - 25", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Izstādē būs aplūkojama foto retrospekcija no 1992. līdz 2017.gadam, kā arī Gerdas Stūres un Martas Jurjānes gleznas par jūras tēmu. Tās atklāšanā piedalīsies arī Latvijas Jūras spēku flotiles komandieris, patruļkuģa P-09 "Rēzekne" apkalpes komanda un tā krustmāte Inese Pāvule.

Latvijas Jūras spēku veidošana sākās 1992.gadā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. 1992.gada 11.aprīlī notika svinīga karoga pacelšana uz pirmā atjaunotās flotes karakuģa "Sams". Šis datums tiek uzskatīts par Latvijas Jūras spēku atdzimšanas dienu.

Kopš 1992.gada 20.maija panākta regulāra valsts jūras robežas kontrole, ko iesākumā veica trīs kuģi. Turpmākajos gados to skaits pakāpeniski palielinājās.

Patlaban Latvijas Jūras spēku sastāvā ir pieci "Skrunda" klases kuģi, kuru nosaukumi simbolizē nozīmīgākās brīvības cīņu norises vietas Latvijas vēsturiskajos reģionos - Skrunda, Cēsis, Viesīte, Jelgava un Rēzekne.

Izstādes atklāšanas pasākumā paredzēta Jūras spēku prezentāciju, kā arī atbildes uz klātesošo jautājumiem. Pasākumā īpaši gaidīti būs vecāko klašu skolēni.

Izstāde Latgales Kultūrvēstures muzejā būs skatāma līdz 9.aprīlim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)