Banner 980x90

Rēzeknē būs skatāma kinoaktrisei Ulmanei un kinorežisoram Bergmanam veltīta ceļojošā fotoizstāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 1.aprīlī, Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā tiks atklāta ceļojošā fotogrāfiju izstāde par kinoaktrisi Līvu Ulmani un kinorežisoru Ingmaru Bergmanu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Kopumā izstādē ir apskatāmas 19 fotogrāfijas, kas ataino norvēģu aktrises Ulmanes un zviedru režisora Bergmana personiskās un profesionālās attiecības. Izstādē iekļauti kadri no filmām, filmēšanas laukuma, kā arī portreti. Fotogrāfijās redzama Ulmane ar kolēģiem - Bibi Andersoni, Maksu fon Sidovu, Pēru Oskarsonu, Harietu Andersoni, kā arī Līvas un Ingmara kaislību pilnās attiecības.

Leģendārā aktrise Ulmane savas karjeras laikā atveidojusi mīklainu un sarežģītu sieviešu tēlus, viņas tuvplāni fotogrāfijās ataino Bergmana kino raksturīgākās iezīmes.

Ziemeļu ministru padomes biroja Latvijā sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu, Norvēģijas Filmu institūtu un Norvēģijas Karalistes vēstniecību Latvijā piedāvātā pasaulslavenajam Skandināvijas kino pārim veltītā fotogrāfiju izlase Rēzeknē būs apskatāma līdz 30.aprīlim.

2014.gada decembrī izstāde pirmo reizi bija apskatāma Rīgā, vēsturiskajā kinoteātrī "Splendid Palace". Tagad tā sākusi savu ceļojumu pa Latviju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)