Banner 980x90

Rēzeknē diskutēs par atjaunojamās enerģijas nozares lomu Latvijas reģionu nākotnē

Rīga, 12.apr., LETA. Piektdien Rēzeknē notiks pasākums "Sadarbības dialogs. Atjaunojamās enerģijas nozares loma Latvijas reģionu nākotnē", kura laikā plānots diskutēt par atjaunojamās enerģijas nozares lomu Latvijas reģionu nākotnē, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Solvita Boldāne.

Diskusijā piedalīsies Saeimas, ministriju, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, biedrības Zemnieku saeima", AS "Sadales tīkls", Latgales plānošanas reģiona, pašvaldību, nozaru organizāciju, banku, atjaunojamās enerģijas ražošanas un rūpniecības nozaru uzņēmumu pārstāvji, kā arī lauksaimnieki un nozares eksperti.

Diskusija notiks piektdien, 13.aprīlī, no plkst.10 līdz 14 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženieru fakultātē, Rēzeknē.

Pēc diskusijas plānots apmeklēt Kārsavas novada Mežvidu pagastā esošo Mežvidu lauksaimniecības-tehnoloģisko parku.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto priekšlikumu pastiprināt uzraudzību pret krāpniecību ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļaujām. Noteikumu mērķis ir veicināt valsts atbalsta, ko sedz visi elektroenerģijas gala patērētāji, efektīvāku izlietojumu, izmaksu prognozējamību, vienlaikus ieviešot stingrāku koģenerācijas staciju kontroles mehānismu un nosakot papildu darbības nosacījumus atbalsta saņemšanai.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka, pēc publiski izskanējušās informācijas par atsevišķu koģenerācijas elektrostaciju neatbilstību Ministru kabineta noteikumu prasībām, EM, paralēli normatīvās bāzes pilnveidošanai, veic auditu sēriju, lai analizētu un vērtētu visu iesaistīto iestāžu un uzņēmēju rīcību un pieņemto lēmumu leģitimitāti.

EM veic pārbaudes atjaunojamo energoresursu koģenerācijas elektrostacijās, kas sākušas darbību ar pazeminātu jaudu, tostarp stacijās, kas vēl nav noslēgušas līgumu par obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Līdz marta sākumam EM atcēla atļaujas pārdot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros kopumā 21 koģenerācijas elektrostacijai. Tādējādi, pēc ministrijas aplēsēm, novērsts iespējamais OIK kopējais izmaksu pieaugums turpmākajos desmit gados par aptuveni 334,8 miljoniem eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)