Banner 980x90

Rēzeknē ierodas radošais desants no Baltkrievijas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piektdien, 20.maijā, Rēzeknē ieradīsies radošais desants no Baltkrievijas - vairāk nekā 250 starptautiskā bērnu un jauniešu radošā festivāla-konkursa "Art-Panorama Baltika 2016" dalībnieku no dažādām kaimiņvalsts pilsētām un apgabaliem.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, jaunie dejotāji, mūziķi un dziedātāji piektdien, 20.maijā, plkst.13.00 sniegs bezmaksas koncertu pilsētas Kultūras namā, kā arī piedalīsies izpildītāju, vokālistu un mākslinieku konkursā-skatē.

Starptautiskais festivāls "Art-Panorama Baltika 2016" Rēzeknē notiks otro reizi. Pērn mazie vitebskieši sniedza koncertu Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs", turpat tika organizēta arī bērnu zīmējumu izstāde. Šogad festivāla dalībnieku skaits ir ievērojami pieaudzis, bet viņu līmenis pēc pasākuma organizatoru apgalvojumiem esot tik augsts, ka praktiski katrs no viņiem no Rēzeknes kultūras nama skatuves var doties uz bērnu Eirovīziju.

Pasākuma gaitā "Zeimuļā" tiks atklāta arī jauno baltkrievu mākslinieku zīmējumu izstāde un visi centra apmeklētāji pirmā stāva foajē varēs apskatīt, kā savu dzimto zemi redz kaimiņvalsts bērni. Mākslas skolu un bērnu radošo studiju audzēkņiem no dažādām Baltkrievijas pilsētām Rēzeknē vizuālās mākslas pedagogu vadībā tiks organizēts arī plenērs.

Tā kā delegācijas sastāvā ir arī jaunatnes un skolēnu piļu, bērnu un skolēnu papildizglītības centru direktori, viņiem tiks organizēts apaļais galds ar centra "Zeimuļs" vadību un pedagogiem.

Piektdien, 20.maijā, Rēzeknē norisināsies arī Ģimeņu radošais festivāls. Līdz ar to bērni no Baltkrievijas, viņu vecāki un pedagogi piedalīsies arī pie "Zeimuļa" notiekošajos konkursos un izglītojošajās spēlēs, kā arī uzstāties festivāla atklāšanā.

Starptautiskais festivāls "Art-Panorama Baltika 2016" Rēzeknē tiek organizēts starp pašvaldības aģentūru "Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs" un Vitebskas tūrisma informācijas centru "ILVA" noslēgtā sadarbības līguma gaitā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)