Banner 980x90

Rēzeknē istabas formātā būs skatāma komēdija "Pupas"

Daugavpils, 19.sept., LETA. Šodien plkst.18.30 Rēzeknes kultūras namā Rēzeknes Tautas teātris pirmo reizi jaunā - istabas formātā izrādīs lietuviešu autores Daivas Čepauskaites lugas "Pupas" iestudējumu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Izrādes formāts mainīts, lai to varētu aizvest un 23.septembrī parādīt arī skatītājiem Lietuvā, 13.starptautiskajā teātra forumā "Aidas 2017" Jonavā.

Vitālie dialogi sulīgā latgaliešu valodā ļaus pasmieties par ikdienas nesaskaņām un ķīviņiem, kā arī pārdomāt – kas notur cilvēkus kopā mūža garumā - pieradums vai mīlestība? Viņa - meitene, liega kā spalviņa, kura par savu taisnību gan spēj arī iebelzt tā, ka puns paliek. Viņš - pazīstams ciema smējējs, izgudrotājs, kurš gādā un rūpējas par savu ģimeni un māju. Tā ir bijis pirms daudziem gadiem. Šodien viņi ir viens kašķīgs pāris, kam jāpavada vairākas stundas, iesprostotiem lifta kabīnē.

Apstākļi, kad pēdējā stundiņa šķiet esam klāt, liek Alfonam un Brigitai celt gaismā senus noslēpumus un paust atzīšanās - gan smieklīgas, gan skumjas - raibas kā cilvēka mūžs, kā pupas zieds.

Čepauskaites lugas "Pupas" pirmizrāde notika maija sākumā. Patlaban izrāde ir atjaunota jaunā - istabas formātā. Tas nozīmē, ka smiekli būs skaļāki un līdzjušana spēcīgāka, jo gan izrādes varoņi, gan skatītāji būs viens otram blakus uz skatuves. Istabas izrādes formāts ļaus skatītājiem būt Alfona un Brigitas kaimiņiem, radiem un ciemiņiem.

Lomās darbosies Dzintra Vernere un Kaspars Balodis, iestudējuma režisore ir Māra Zaļaiskalns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)