Banner 980x90

Rēzeknē jaunajā mācību gadā uz skolām dosies par 20 audzēkņiem vairāk

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Rēzeknē jaunajā mācību gadā uz skolām dosies 3850 audzēkņi, kas ir par 20 apmācāmajiem vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Atšķirībā no kopējā apmācāmo skaita pirmklasnieku daudzums šogad ir samazinājies par 22 bērniem - pirmo reizi skolas durvis šogad vērs 347 pirmklasnieki. Pirmo klašu skolēnu skaita samazināšanās tiek skaidrota ar 2008.gada ekonomisko krīzi un dzimstības samazināšanos.

Tā kā dzīves līmenis ģimenēs, kurās aug bērni, Rēzeknē ir visai atšķirīgs, pašvaldība turpinās atbalstīt bērnus, kas nāk no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Pabalsts garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai trūcīgām ģimenēm ar bērniem ir līdz 100 eiro mēnesī, bet daudzbērnu trūcīgām ģimenēm ar bērniem - 128 eiro mēnesī valstī noteikto 49,80 eiro vietā.

Papildus pašvaldība nodrošinās vienreizējo pabalstu izglītības ieguves atbalstam bērniem no triju līdz 18 gadu vecumam no trūcīgām ģimenēm 90 eiro gadā, no maznodrošinātām ģimenēm - 60 eiro gadā. Visiem pilsētas vispārizglītojošu skolu pirmklasniekiem tiks piešķirts vienreizējs pabalsts - 20 eiro dāvanu kartes - kancelejas preču un mācību piederumu iegādei.

Savukārt ēdināšanas pabalstu 100% apmērā būs tiesības saņemt trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Šis pakalpojums tiks apmaksāts visiem pašvaldībā dzīvojošiem bērniem, kuri mācās 5. līdz 9.klasē vienā no pilsētas vispārizglītojošajām skolām, kā arī Rēzeknē deklarētiem bērniem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu vienā no pilsētas bērnudārziem. Tāpat Rēzeknes pilsētas dome radusi iespēju nodrošināt bezmaksas pusdienas visiem Rēzeknē deklarētajiem pamatskolu audzēkņiem, līdz 7.klasei ieskaitot.

Šogad plānots sākt un nākamgad turpināt Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas un Rēzeknes 2.vidusskolas infrastruktūras uzlabošanas projektus. Ieguldot vairākus miljonus eiro minēto mācību iestāžu infrastruktūrā, paredzēts ievērojami pilnveidot izglītības kvalitāti tajās, kā arī celt kopējo vidējās izglītības līmeni.

Izmaiņas gaidāmas arī pedagogu darba samaksas sistēmā. Rēzeknes budžetā paredzēti papildu 53 000 eiro pirmsskolas izglītības pedagogu darba algu palielināšanai līdz 620 eiro. Ar valsts atbalstu palielināsies arī skolu pedagogu darba atalgojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)