Banner 980x90

Rēzeknē Miķeļdienas gadatirgū veidos burkānu Jumi

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Svētdien, 25.septembrī no plkst.9.00 līdz plkstl.15.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā29a) jau vairāk kā 20 gadus septembra pēdējā svētdienā notiks ikgadējais Miķeldienas gadatorgus, pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē Rēzeknes pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Šogad Rēzeknes gadatirgū īpaši akcentēs dārzeņu dobes "karali" – burkānu, kas ir viens no vecākajiem sakņaugiem, ko cilvēki izmanto jau 4000 gadu. Organizatori aicina apmeklētājus uzposties ar dažādiem oranžas krāsas aksesuāriem, līdzi ņemot arī burkānu, lai kopīgi veidotu dārzeņu skulptūru – burkānu jumi. "Oranžākos" apmeklētājus gaida pārsteiguma balvas.

Tāpat Miķeļdienas andelē varēs iegādāties mājražotāju gatavotos ievārījumus, sierus, pašceptu maizi un pīrāgus, svaigu medu, zivis, gaļas kūpinājumus, ābolus, ogas un dārzeņus. Apmeklētājus ar dziesmām un dejām priecēs vietējie un kaimiņpagastu amatierkolektīvi, bet noslēgumā uzstāsies duets Inga un Normunds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)