Banner 980x90

Rēzeknē norisināsies akcija personām ar funkcionāliem traucējumiem

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv

Rēzeknes pilsētas domes pārvalde "Sociālais dienests" no 1. līdz 31.martam rīko akciju Rēzeknes pilsētas pašvaldībā deklarētām personām ar funkcionāliem traucējumiem (redzes traucējumi, kustību traucējumi, dzirdes traucējumi) – 1.un 2.grupas invalīdiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Rezekne24.lv uzzināja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, iesniegumus ar lūgumu veikt mājokļa vides pielāgošanu personām ar funkcionāliem traucējumiem lūdzam iesniegt pārvaldes "Sociālais dienests" Sociālo pakalpojumu nodaļā, 125.kabinetā, Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē.

Pašvaldībā izveidotā darba grupa pēc iesniegumu saņemšanas veiks personu ar funkcionāliem traucējumiem mājokļu apsekošanu un piedāvās mājokļa pielāgošanas tehnisko risinājumu, kā arī veiks būvdarbu izmaksu izvērtēšanu un sagatavos visus nepieciešamos dokumentus vides pielāgošanai.

2015.gadā 16 personām ar kustību traucējumiem tika veikta mājokļa vides pielāgošana. Lai atvieglotu pārvietošanās iespējas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, akcijas dalībnieku mājokļos tika ierīkoti rokturi, uzstādītas margas kāpņu telpā, kā arī pagarinātas jau esošās margas, ierīkots panduss gar mājas sienu, nobrauktuves, atjaunoti, kā arī ierīkoti jauni celiņi, pielāgoti sanitārie mezgli.   

Vairākiem akcijas dalībniekiem tika veikta dažādu tehnisko palīglīdzekļu iegāde (vannas dēļi un rolators, tualetes poda paaugstinājums).

Jūs interesējošo informāciju varat saņemt, zvanot Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītājai Inesei Niperei, pa tālruni 64605030.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)