Banner 980x90

Rēzeknē norisināsies jauniešu diskusija par bēgļu jautājumu Latvijā un pasaulē

Rīga, 5.dec., LETA. 13.decembrī plkst.10 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" notiks jauniešu diskusija "Migrācija Latvijā un pasaulē" par migrācijas un Eiropas bēgļu krīzes tēmu, aģentūru LETA informēja Sabiedrības Integrācijas fondā (SIF).

Notikums ir daļa no SIF informatīvās kampaņas "Atvērtība ir vērtība", kas tiek īstenota ar mērķi vairot toleranci par diskriminācijai pakļautajām sabiedrības grupām, to skaitā bēgļiem. Pasākumu vadīs mūziķis un televīzijas personība Goran Gora.

"Ir ļoti būtiski diskusijās par aktuāliem un problemātiskiem jautājumiem iesaistīt jaunus cilvēkus, jo tieši jaunieši ir tā sabiedrības grupa, kurai ir reālas iespējas panākt pārmaiņas un ietekmēt sabiedrības domu nākotnē. Ceram, ka šie diskusiju pasākumi reģionos pilnveidos jauniešu izpratni par bēgļu situāciju pasaulē un Latvijā, un viņi tālāk šo informāciju nodos gan saviem laikabiedriem, gan vecākajai paaudzei, kurai nereti ir grūtāk pieņemt jaunus uzskatus un vērtības," skaidroja SIF vadītāja Aija Bauere.

Lai pieteiktos pasākumam, nepieciešams izveidot vismaz trīs cilvēku komandu, kas būtu gatava diskutēt un debatēt par tēmu "Migrācija Latvijā un pasaulē", un pieteikt šo komandu, sūtot e-pastu uz adresi "atvertiba@dazadiba.lv". Pieteikties tiek aicināti jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem.

Papildus diskusiju un debašu aktivitātēm būs iespējams "Providus" pētnieka migrācijas un integrācijas jomā Rasmusa Filips Geka vadībā noskaidrot saistošu informāciju par bēgļu krīzi Latvijā un aktivitātēm, kā Latvijas sabiedrība var palīdzēt šai sabiedrības grupai iekļauties.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)