Banner 980x90

Rēzeknē nosauc gada veiksmīgākos uzņēmumus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Tradicionālajā izstādē "Rēzeknes uzņēmējs 2015" Biznesa vakara gaitā Rēzeknes pilsētas pašvaldība pasniegusi apbalvojumus "Rēzeknes Gada uzņēmums", aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Izvērtējot pagājušā gada darba rezultātus, par labāko uzņēmumu nominācijā "Gada stabilākais ražošanas uzņēmums" atzīts un ar atzinības rakstu apbalvots Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) SIA "Magistr-Fiskevegn Group. MFG". Uzņēmums ražo dažādu struktūru un diametru sintētiskās tauvas jūras rūpnieciskās zvejas vajadzībām. Uzņēmums ik mēnesi saražo vidēji 60 tonnas produkcijas, no kurām 98% tiek eksportēti uz Eiropu, Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfriku. 2014.gadā uzņēmums realizēja gatavo produkciju par 2,45 miljoniem eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2013.gadā.

Nominācijā "Gada eksportspējīgākais ražošanas uzņēmums" par labāko atzīta SIA "Latgales stabu konstrukcijas", kas ražo metāla apgaismes stabus, mastus un metāla konstrukcijas. Savu produkciju uzņēmums eksportē uz NVS valstīm, Baltkrieviju, Zviedriju, Lietuvu un Ukrainu, kā arī plāno paplašināt realizācijas tirgu uz Eiropas Savienības valstīm.

Par uzvarētāju nominācijā "Gada loģistikas uzņēmums" atzīta SIA "Saho", kuras darbības virzieni ir gan iekšzemes, gan starptautiskie kravu pārvadājumi, noliktavas pakalpojumi un preču loģistika. Pērn materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai un paplašināšanai uzņēmums investēja 441 000 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 3,97 miljoni eiro, kas ir par 53% vairāk nekā gadu iepriekš, gada beigās tajā strādāja 138 darbinieki.

Nominācijā "Uz klientiem orientētākais pašvaldības uzņēmums" par labāko atzīta SIA "Rēzeknes satiksme", kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus Rēzeknes pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

Savukārt nominācijā "Gada būvniecības uzņēmums" uzvarējusi SIA "Latgalija", kuras galvenie darbības veidi ir ēku, būvju un to daļu būvēšana, koka celtniecības un galdniecības izstrādājumu ražošana, betona, ģipša un cementa izstrādājumu, kā arī konstruktīvo metālizstrādājumu ražošana. Starp būvniecības uzņēmumiem SIA "Latgalija" Rēzeknē tas ir otrs lielākais uzņēmums. Uzņēmumā ir nodarbināti 114 cilvēki, tā apgrozījums pērn bija 5.35 miljoni eiro, kas ir par 41% vairāk nekā 2013.gadā.

Nominācijā "Gada uzņēmums ēdināšanas jomā" par labāko atzīta SIA "LaPizza". Pagājušajā gadā tika veikta picērijas-beķerejas telpu paplašināšana, izveidojot klientu apkalpošanas zāli un konditorejas cehu, kā rezultātā palielinātas ražošanas jaudas. Trīs gados nodarbināto skaits uzņēmumā no pieciem darbiniekiem pieaudzis līdz 20.

Visbeidzot, nominācijā "Amatniecības tradīciju saglabāšana" uzvarējusi SIA "Kristāla kurpīte", kas sniedz pakalpojumus apavu izgatavošanā pēc individuālā pasūtījuma, kā arī piedāvā apavu un citu ādas izstrādājumu remontu. Ar amatnieku darbnīcā izgatavotajām pastalām, zābakiem un kurpēm gan dziesmu un deju svētkos, gan koncertos Latvijā un arī ārzemēs piedalījušies ne vien Rēzeknes un Latgales, bet arī citu Latvijas reģionu dziedātāji un dejotāji.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)