Banner 980x90

Rēzeknē notiks astoņpadsmitie Tiņanova lasījumi

Foto: M.Sokolova
Foto: M.Sokolova
Trešdien, 17.augustā, plkst.16.00 Rēzeknē sāksies jau 18.Starptautiskā literatūrzinātniskā konference "Tiņanova lasījumi", pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Šogad Tiņanova lasījumi no 17. līdz 19.augustam notiks Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, bet 20.augustā noslēgsies Rīgā.

Tiņanova lasījumi ir starptautiskā zinātniskā konference, kuras mērķis ir izstrādāt vēstures problēmu un kultūras pētījumu teoriju (pirmām kārtām literatūras, kino, filoloģijas) sakarā ar J.Tiņanova, viņa kolēģu, draugu un līdzgaitnieku zinātnisko un radošo darbību sociālā un kultūras lūzuma situācijā. Lasījumus iedibināja Tiņanova literārā mantojuma komisija.

Tiņanova lasījumu programma ir visai plaša un paredz pazīstamu Krievijas, Izraēlas, Igaunijas, Francijas Itālijas, Somijas, Ukrainas un ASV profesoru-literatūrzinātnieku, dzejnieku un publicistu uzstāšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)